Viaduct Van Iddekingeweg maand afgesloten voor autoverkeer

Een bord dat attendeert op wegwerkzaamheden
Een bord dat attendeert op wegwerkzaamheden © Mabel Amber/ Pexels
De Van Iddekingeweg onder het viaduct in de zuidelijke ringweg in Stad is vanaf 21 november vier weken afgesloten voor autoverkeer. De stremming geldt alleen op werkdagen van 7.00 tot 17.00 uur. 's Avonds en in het weekend kunnen auto's wel onder het viaduct door.
Fietsers, voetgangers, bussen en hulpdiensten kunnen de werkzaamheden passeren.

Kans op gevaarlijke situaties

De afsluiting is nodig, omdat aannemer Combinatie Herepoort voor de verbouwing van de zuidelijke ringweg aan de zijkant van het viaduct over de A28 werkt. Als daarbij materialen naar beneden vallen, kan dat gevaarlijke situaties opleveren voor weggebruikers, zegt Bert Kramer in een video over de afsluiting.
Is de onderdoorgang dan wel veilig voor fietsers en voetgangers, is dan de vraag. Kramer laat in een reactie weten dat er altijd een maar een deel van de weg wordt afgesloten: het deel waarboven gewerkt wordt. 'Daardoor heb je altijd een passage voor fietsers en voetgangers.'

Omleiding voor autoverkeer

Tijdens de afsluiting worden automobilisten omgeleid via de Paterswoldseweg, Laan Corpus den Hoorn, Van Ketwich Verschuurlaan en de Vondellaan en andersom.
Op vrijdag 16 december wordt de weg onder het viaduct weer vrijgegeven.
De werkzaamheden en omleidingsroute op kaart:
Werkzaamheden en omleidingen Van Iddekingeweg
Werkzaamheden en omleidingen Van Iddekingeweg © Groningen Bereikbaar