Stadjer die kroegbezoeker met glas sloeg krijgt cel- en werkstraf

Een gebroken glas, ter illustratie
Een gebroken glas, ter illustratie © Ildar Sagdejev/Wikimedia Commons
Een 26-jarige Stadjer is, vanwege een poging tot doodslag in een kroeg in Groningen, veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 15 maanden en een taakstraf van 240 uur. De man sloeg in januari 2019 een barbezoeker met een glas in zijn nek.
Beide mannen kregen ruzie in een uitgaansgelegenheid in de Peperstraat. De Stadjer kon de kwetsende opmerkingen over zijn overleden broer niet verteren en werd boos. Een camera legde de aanval van de man vast. Hij haalde daarbij uit, terwijl hij een glas in zijn hand hield.

Op glas gevallen

De Stadjer ontkende dat hij met glas had geslagen. Zijn versie van het gebeuren: de ander viel bovenop een stuk glas, waardoor hij gewond raakte. Dit geloofde de rechter niet. Daar waren de verwondingen ook niet naar, zei de rechter. Omdat de halsslagader niet was geraakt, bleven de gevolgen enigszins beperkt. De wond die het slachtoffer opliep, moest in het ziekenhuis worden gehecht.

Niet meer de cel in

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden een celstraf van 15 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk met daarbovenop een taakstraf van 240 uur. De rechter vond het niet nodig om de Stadjer bijna vier jaar na dato de cel in te sturen. Hij hield daarbij rekening met de escalerende rol van de aangever, vlak voor het incident.