Eerste wereldtitel Dajenka Meijer, Sarèl de Jong prolongeert de hare

Vlnr: Sarèl de Jong, Denis van der Giessen en Dajenka Meijer
Vlnr: Sarèl de Jong, Denis van der Giessen en Dajenka Meijer © Karel-Jan Buurke/RTV Noord
Kickbokster Dajenka Meijer uit Kiel-Windeweer heeft in MartiniPlaza voor het eerst de Enfusion wereldtitel veroverd. Ze deed dat in de klasse boven 66 kilogram door de Nederlandse Anique Hilgerink te verslaan. Sarèl de Jong verdedigde haar wereldtitel met succes.
De 21-jarige Meijer werd na vijf ronden van twee minuten unaniem uitgeroepen tot winnares. Ze domineerde de hele partij, waardoor ze voor een uitzinnig thuispubliek voor het eerst de wereldtitel pakte.
Meijer: 'Dit is de ultieme droom'

'Betekent echt veel voor me'

‘Prachtig. Het is echt een droom die uitkomt’, was Meijer euforisch na afloop. ‘Het betekent echt veel voor me. Ik ben vanaf m’n twaalfde al bezig met kickboksen en vanaf toen had ik al de droom om wereldkampioen te worden. Dat ik dat nu op mijn 21ste mag behalen, dat is de ultieme droom’, aldus Meijer.
De Jong: 'Dit is fantastisch'

De Jong verdedigt titel met succes

Kickbokster Sarèl de Jong uit Meedhuizen heeft haar Enfusion wereldtitel in de klasse tot 61 kilogram voor de derde keer met succes verdedigd. In MartiniPlaza versloeg ze de Italiaanse Vittoria di Mauro.
De 26-jarige De Jong werd eveneens unaniem verkozen tot winnares na vijf ronden van twee minuten. Hiermee pakte ze (na 2018, 2019 en 2020) voor de vierde keer de wereldtitel in deze gewichtsklasse. Ze werd ook al twee keer wereldkampioene in de klasse tot 64 kilogram.