Donar krijgt flink pak slaag in Den Bosch

Donar-coach Andrej Stimac op archiefbeeld
Donar-coach Andrej Stimac op archiefbeeld © JK Beeld
De basketballers van Donar hebben buitenshuis opnieuw een flinke nederlaag geleden. In Den Bosch werd met maar liefst 35 punten verschil verloren van aartsrivaal Heroes: 94-59.
Afgelopen donderdag leden de Groningers al een ruime nederlaag in Leiden.
De wedstrijd begon nog wel hoopvol voor de ploeg van coach Andrej Stimac. Na tien minuten spelen stond het zelfs 16-23 in het voordeel van de Groningers. Maar de thuisploeg trapte vervolgens op het gaspedaal en bij rust stonden de Groningers al met tien punten achter: 47-37.

Heroes op alle fronten beter

In het derde kwart liepen de Bosschenaren nog eens negen punten uit: 69-50. In het laatste bedrijf liep het verschil op naar maar liefst 35 punten.
Heroes was op alle fronten duidelijk beter dan Donar. Clay Mounce was topscorer aan de kant van de Groningers met vijftien punten en zeven rebounds. Ronalds Zakis was goed voor twaalf punten.
Programma Donar
Donar speelt de komende drie wedstrijden nog buitenshuis. Woensdagavond spelen de Groningers in Italië tegen New Basket Brindisi. Daarna zijn Yoast United en BC Budivelnyk (Oekraïne) de tegenstanders. Op dinsdag 6 december speelt Donar weer in de eigen hal: dan is ZZ Leiden te gast in MartiniPlaza.