112-nieuws maandag 21 november: A7 weer vrijgegeven • Man (56) uit Zuidhorn nog altijd vermist • Brand in leegstand pand

Bij het tweede ongeluk waren twee vrachtwagens betrokken
Bij het tweede ongeluk waren twee vrachtwagens betrokken © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

23.00: Man (56) uit Zuidhorn al bijna vijf dagen vermist

Anne Frederik Stol uit Zuidhorn wordt sinds donderdag 17 november vermist. Volgens de politie vertrok hij 's ochtends rond de klok van 06.00 uur vanaf zijn woonadres. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Ook een zoekactie die zondag werd gehouden, leverde niks op.

16.10: Brand in leegstaand pand in Zevenhuizen

De brandweer heeft vanmiddag een brand geblust in een leegstaand pand bij Sportpark d'Olle Streek in Zevenhuizen. Een koelkast was hier in brand gevlogen. De brandweer kan niet zeggen of er sprake is van brandstichting.
Politie ter plaatse in Zevenhuizen
Politie ter plaatse in Zevenhuizen © Martin Nuver/ 112 Groningen

15.45: Auto en fietser botsen in Stad

Bij het Bastion Motel in Stad heeft er een ongeluk plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser. Of er slachtoffers zijn gevallen is niet bekend.
Een ambulance ter plaatse
Een ambulance ter plaatse © 112 Groningen

15.40: A7 weer vrijgegeven (update)

De A7 tussen Foxhol en Westerbroek is weer vrijgegeven, nadat er eerder vandaag een ongeluk had plaatsgevonden. De weg is gereinigd en het asfalt gerepareerd.

15.35: Scooter komt ten val in Peize

Op de kruising van de Oude Velddijk en de Zuurseweg in Peize heeft een ongeval plaatsgevonden. Een scooterrijder kwam daar ten val en raakte gewond. Het is niet bekend of het slachtoffer gewond geraakt is.
Politie en ambulancepersoneel zijn aanwezig
Politie en ambulancepersoneel zijn aanwezig © Persbureau Meter

14.35: Politie houdt drugsdealer aan in Zuidhorn

De politie zag zondagmiddag dat twee mannen elkaar iets gaven bij het station in Zuidhorn. De fietser en scooterrijder werden gecontroleerd en er werd een gebruikershoeveelheid drugs gevonden. Bij de verdachte werd thuis in zijn slaapkamer een boodschappentas met hennep en hasj gevonden, en meer dan 5000 euro contant geld.
De politie heeft alles in beslag genomen, ook de scooter. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar een cel in Stad.

13.00: Ongeval op Schuitendiep in Groningen

Op de kruising tussen het Damsterdiep en het Schuitendiep in Stad heeft een aanrijding tussen een auto en een scooter plaatsgevonden. Door het ongeval is het Schuitendiep afgesloten voor verkeer. Het is niet bekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.
Hulpdiensten zijn aanwezig op het Schuitendiep
Hulpdiensten zijn aanwezig op het Schuitendiep © Patrick Wind/112 Groningen

10.30: Politie zoekt getuigen overval Pathé in Stad

De politie roept getuigen van de overval op bioscoop Pathé in Stad op zich te melden. De bioscoop aan het Zuiderdiep werd zondagavond rond 21.15 uur overvallen en de politie is op zoek naar een verdachte. De man vertrok na de overval met het buitgemaakte geld naar de Haddingestraat in de richting van de Vismarkt. Er raakte niemand gewond.
De verdachte is in de uren voorafgaand aan de overval reeds in het centrum van de stad gesignaleerd, meldt de politie.
De politie is op zoek naar een witte man van ongeveer 1,75 meter die op het moment van de overval een pet droeg met het logo van Mercedes. Lees het volledige signalement hier.