Man aangehouden voor poging tot doodslag

© Dennie Gaasendam / 112 Groningen
WAGENBORGEN - Een 53-jarige inwoner van Wagenborgen is zaterdagnacht aangehouden; de man wordt ervan verdacht de ex-vriend van zijn dochter te hebben bedreigd.
Ook wordt de man ervan verdacht, terwijl hij onder invloed achter het stuur zat, de ouders en ex-vriend van de weg te hebben gereden.
De 17-jarige jongen, die op zaterdagavond in een café in Woldendorp een woordenwisseling met de verdachte kreeg, besloot rond middernacht met zijn ex-vriendin te willen praten. Toen hij echter bij de ouderlijke woning kwam, werd hem door de moeder van het meisje te kennen gegeven dat hij moest vertrekken. In de woning hoorde de jongen de woedende vader praten en dreigen.
De jongen besloot daarop weg te gaan. Hij werd onderweg door zijn ouders met de auto opgepikt. Kort hierna bleek de 53-jarige verdachte met zijn auto het trio van de weg te willen rijden. Toen uiteindelijk de jongeman en zijn ouders probeerden hun auto te keren, reed de voor hen rijdende man achteruit waardoor een aanrijding ontstond.
De verdachte belandde in een sloot en de auto met daarin de jongen en zijn ouders geraakte in de bosjes. De 53-jarige man werd aangehouden en tevens werd in verband met het rijden onder invloed een bloedproef genomen. De man is ingesloten.