Streep door Eurovoetbal 2023: 'Onvoldoende belangstelling' (update)

Een eerdere editie van Eurovoetbal
Een eerdere editie van Eurovoetbal © Orange Pictures
Eurovoetbal 2023 gaat niet door. Het bestuur van het toernooi heeft besloten te stoppen met de voorbereidingen. Hoofdreden voor deze beslissing is het ontbreken van toezeggingen van aansprekende Nederlandse clubs, meldt de organisatie in een persbericht.
'Met het ontbreken van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ kunnen we geen levensvatbaar toernooi organiseren. En dat is niet in het belang van ons en de supporters', vertelt bestuursvoorzitter Frank de Vries bij Radio Noord. 'De clubs geven aan dat ze andere prioriteiten hebben. Dat kan een ander toernooi zijn, in het buitenland bijvoorbeeld. Dat is aantrekkelijker, blijkbaar.'

Bestuur stapt op

Het bestuur van Eurovoetbal heeft na deze nieuwe domper zijn conclusies getrokken en vertrekt. 'We zijn met een paar man hard aan het werk, je praat met elkaar en hebt droombeelden hoe het toernooi terug moet komen. Iedereen zit ook te wachten op een toernooi zoals we kenden van 10 jaar geleden, maar dat konden we niet voor elkaar krijgen. Je moet een beetje rationeel zijn', concludeert De Vries.

Einde Eurovoetbal?

Hij vervolgt: 'Ik weet niet of dit het definitieve einde van Eurovoetbal is, maar voor ons is het te veel gevraagd. Het is trekken aan een paard dat niet meer leeft.'
Het voetbal toernooi zou volgend jaar rond Pinksteren worden georganiseerd (vrijdag 26 tot en met maandag 29 mei). De laatste editie van Eurovoetbal was in 2012. Het roemruchte toernooi verdween na dat jaar, omdat de kosten voor de organisatie te hoog werden.
Begin september werd een nieuwe editie aangekondigd op Stadion Esserberg in Haren, maar daar gaat dus een streep door.
Dit bericht is aangevuld met een reactie van de voorzitter van Eurovoetbal Frank de Vries.