'PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder dicht bij overstap naar FC Groningen'

Dick Schreuder als coach van PEC Zwolle
Dick Schreuder als coach van PEC Zwolle © ANP
PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder maakt een grote kans om bij FC Groningen de ontslagen Frank Wormuth op te volgen. De twee partijen voeren vergaande gesprekken.
Dat zegt ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen in het programma ESPN Vandaag. 'Met negentig procent zekerheid kan ik zeggen dat Schreuder de nieuwe trainer wordt van FC Groningen', stelt Van Gangelen op basis van eigen bronnen.
Technisch directeur Marcel Boudesteyn van PEC Zwolle verwijst de uitspraken van Van Gangelen naar het rijk der fabelen. 'Ik weet van niks', stelt Boudesteyn tegenover De Stentor. 'Ik heb Dick gesproken en hij weet ook van niks. Als hij dat tegen mij zegt dan is dat zo. Er wordt daar iets geroepen wat wij niet weten. Het slaat nergens op. Er zijn geen gesprekken geweest.'

Supporters op het trainingsveld

Schreuder is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij PEC Zwolle, de huidige nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie. Vorig seizoen verving hij de ontslagen Art Langeler.
Ondanks dat de Zwollenaren een goede start beleefden van dit seizoen, kwam na een aantal wedstrijden de klad erin. Een aantal supporters stond daarna bij het trainingsveld te roepen om het ontslag van de trainer. Inmiddels lijkt het lek boven; de laatste drie competitieduels werden winnend afgesloten.

Opvolger van Wormuth

Bij FC Groningen moet Schreuder volgens Van Gangelen de opvolger worden van Frank Wormuth, die na de verloren thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-3) de laan uit werd gestuurd. Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus was de aanstelling van de Duitser een 'enorme inschattingsfout.'
Door de tegenvallende resultaten bezet FC Groningen de vijftiende plek, met twaalf punten uit veertien wedstrijden.