112-nieuws dinsdag 22 november: Vrouw raakt bekneld onder hoogwerker • Man vermist uit Zuidhorn • Ongevallen in binnenstad Groningen

De politie is aanwezig in de binnenstad
De politie is aanwezig in de binnenstad © Patrick Wind/112Groningen
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

17.45: Auto tegen boom bij Veendam

Op de N33 bij Veendam in de richting van Meeden is een auto tegen een boom beland. De hulpdiensten zijn ter plaatse om zich over het slachtoffer te ontfermen. Het is niet duidelijk hoe het ongeval heeft plaatsgevonden.
De auto is door onbekende reden naast de weg geraakt
De auto is door onbekende reden naast de weg geraakt © Dennie Gaasendam

17.25: Ongeval tussen auto en fietser in Delfzijl

Op de Fivellaan (N997) heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. Hierbij is de fietser gewond geraakt. Hulpdiensten zijn aanwezig en de politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De weg is vanwege de aanrijding dicht.
De ambulancedienst is aanwezig
De ambulancedienst is aanwezig © ProNews Producties

16.50: Twee ongevallen binnen kwartier in binnenstad

Op de Grote Markt, ter hoogte van Greving & Greving, in Groningen is een bestuurder van een bezorgscooter ten val gekomen. Hulpdiensten kwamen ter plaatse om te helpen. Nog geen kwartier later vond er op de Herestraat een aanrijding plaats tussen een busje en een fietser. Verkeer ondervindt hinder door beide ongevallen.

16.15: Man vermist uit Zuidhorn

Anne Frederik Stol (56) uit Zuidhorn wordt sinds 17 november 6.00 vermist. Hij is in onbekende richting vertrokken op een zwarte gazelle Orange. Hij is een grote, forse man met een baard. Zijn oud-collega Bettie Dijkstra: 'Ik hoop dat hij snel gevonden wordt. De familie zit ook in grote onzekerheid.'

15.00: Scooter en fietser botsen op Goudlaan in Stad

Op de Goudlaan in de stad Groningen zijn vanmiddag een scooter en fietser op elkaar gebotst. Beide bestuurders kwamen ten val en liepen (lichte) verwondingen op. De fietser is door de ambulancedienst gecontroleerd en meegenomen naar het ziekenhuis.

12.30: Vrouw raakt bekneld onder hoogwerker

Aan de Jellemaweg in Zuidhorn is een 87-jarige fietsster bekneld geraakt onder een hoogwerker. Het slachtoffer raakte ernstig gewond, meldt de politie. De hoogwerker werd gebruikt voor snoeiwerkzaamheden aan bomen in de straat. Meerdere hulpdiensten waren ter plaatse. Volgens een 112-fotograaf is de vrouw inmiddels onder de hoogwerker weggehaald en naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.
De mobiele kraan aan de Jellemaweg in Zuidhorn
De mobiele kraan aan de Jellemaweg in Zuidhorn © Persbureau Meter

12.00: Politie deelde beelden van fraudeur

De politie is op zoek naar een man die op woensdag 21 september met een gestolen bankpas voor duizenden euro's inkopen heeft gedaan in Stad.
Een 64-jarige vrouw uit de gemeente Aa en Hunze liet zich op die woensdag in september overhalen om haar bankpas en pincodes af te staan aan iemand die zich voordeed als een bankmedewerker. In korte tijd werd er op meerdere plekken gepind, waaronder voor duizenden euro's in winkels in Stad.
De verdachte valt op door zijn schoudertas en blauwe pet, meldt de politie. Eerst is hij te zien in een telefoonwinkel, later koopt hij vier laptops en daarna is hij gezien in een juwelier, waar hij aankopen doet. Binnen een paar uur heeft de verdachte voor meer dan 17.000 euro gepind met de bankpas.
Update woensdag 23 november: de politie meldt dat er meerdere tips zijn binnengekomen. De beelden van de man zijn offline gehaald.

10.30: Stankoverlast Het Hooge Heem Winsum

Aan Het Hooge Heem is stank geroken. Eerst werd er gedacht aan een gaslucht, maar het blijkt iets anders te zijn dan een gasleiding. De brandweer deed onderzoekt naar de oorzaak van de stank, maar kon die niet vinden. De lucht komt vermoedelijk uit de grond. De situatie is gemeld aan de gemeente Het Hogeland.
Stankoverlast in Winsum
Stankoverlast in Winsum © 112 Groningen

06.40: Ongeval op het Slochterdiep in Slochteren

Aan het Slochterdiep in Slochteren vond dinsdagochtend een ongeluk plaats tussen een auto en een trekker. De bestuurder van de auto is een 26-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen, hij werd naar het ziekenhuis overgebracht. Over de oorzaak van het ongeluk is niets bekend.
Ambulances ter plaatse bij het ongeval
Ambulances ter plaatse bij het ongeval © Persbureau Meter