Voorbereidingen Eurosonic Noorderslag: ‘We moeten nog veel doen, maar het komt goed!’

Een concert wordt opgenomen voor een digitale editie voor Eurosonic Noorderslag
Een concert wordt opgenomen voor een digitale editie voor Eurosonic Noorderslag © ANP
In januari wordt Groningen tijdens Eurosonic Noorderslag weer omgetoverd tot een walhalla voor Europese artiesten. Gedurende het festival krijgen 350 opkomende artiesten de kans om op verschillende locaties in de stad op te treden. De organisatie werkt hard aan de voorbereiding.
‘We zijn inderdaad heel erg druk bezig. Het is een beetje apart want we hebben al twee jaar geen fysieke editie kunnen houden. Nu zijn we voor het eerst weer bij elkaar en kunnen we niet meer terug. We hebben er heel veel zin in!’, vertelt muziekprogrammeur van ESNS Joey Ruchtie aan OOG TV.
De afgelopen twee edities werden door de coronacrisis digitaal gehouden. Volgens Ruchtie moet er nog veel gebeuren, maar gaat het helemaal lukken.

Veel Spaanse muziek

Het festival biedt artiesten met verschillende Europese nationaliteiten een podium. Dit jaar is het focusland Spanje. Hierdoor komen extra veel Spaanse artiesten naar Groningen, zoals Maestro Espada en Zetak. Ook artiesten van Nederlandse bodem zullen in januari in de stad spelen, bijvoorbeeld S10, Joost en Jungle by Night. ‘Je gaat artiesten zien waarvan je over twee jaar denkt: hebben die hier gespeeld?’, vertelt Ruchtie.
Muziekprogrammeur van ESNS Joey Ruchtie over de voorbereidingen:

Wereldartiesten van de toekomst

Een artiest waarvan niet iedereen zich kan voorstellen dat ze op Eurosonic Noorderslag heeft gespeeld, is de wereldberoemde zangeres Dua Lipa. ‘Zij is echt een wereldster. Eén van haar allereerste optredens ooit was tijdens Eurosonic, maar er zijn nog veel meer voorbeelden van bekende artiesten te noemen, zoals Hozier’, stelt Ruchtie.
Het vierdaags festival wordt van 18 januari tot 21 januari georganiseerd.