NNCZ neemt zorg in Leekster Hospice Vredeborgh over

Hospice Vredeborgh in Leek
Hospice Vredeborgh in Leek © Hospice Vredeborgh
De Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ) gaat met ingang van 2023 de zorg op zich nemen voor de gasten van Hospice Vredeborgh in Leek. Zorgorganisatie Beter Thuis Wonen is nu nog verantwoordelijk voor de zorg in het hospice, maar wilde daarvan af. In de zoektocht naar een nieuwe zorgverlener kwam NNCZ in beeld.
Het bestuur van Stichting Hospice Vredeborgh en NNCZ zijn blij met de samenwerking, laat ook NCZ-bestuurder Roeli Mossel weten. 'Hierdoor blijft een erg mooie voorziening voor Leek en omgeving behouden en kunnen mensen in de laatste fase van hun leven, indien het thuis niet meer gaat, op een fijne manier opgevangen worden.’

Ook in Grijpskerk

Doordat NNCZ de zorg in het hospice gaat verzorgen, heeft de zorgverlener vanaf volgend jaar twee zorglocaties onder haar hoede in het Westerkwartier. NNCZ is ook actief in Grijpskerk, waar onder meer met inwoners wordt samengewerkt in woonzorgcentrum de Nieuwe Wierde en thuiszorg wordt aangeboden. Het hospice is sinds vijf jaar in de voormalige pastorie bij zorgcentrum Vredewold in Leek gevestigd, waar plaats is voor drie patiënten is.