Campagne tegen lachgasgebruik: 'Word geen clown in het verkeer'

Fragment uit de campagne 'Word geen clown in het verkeer'
Fragment uit de campagne 'Word geen clown in het verkeer' © TeamAlert
Verkeerswijzer Groningen (VWG) start deze maand een campagne tegen lachgasgebruik in het verkeer in de provincie Groningen. Volgens VWG is het aantal ongelukken in Groningen onder invloed van lachgas zorgwekkend.
'Word geen clown in het verkeer', zo heet de campagne die wordt gevoerd via sociale media. 'De campagne richt zich op jongeren en specifiek op passagiers', aldus VWG.
De lachgascampagne is onderdeel van een campagne van VWG tegen drugsgebruik in het verkeer. Speciale teams gaan het uitgaansgebied in de stad Groningen in en naar festivals om daar met jongeren het gesprek aan te gaan over het gevaar van drugs in het verkeer met als doel ze niet meer onder invloed op de fiets, op de scooter of in de auto te laten stappen.

'Ga gesprek aan'

Volgens Verkeerswijzer Groningen heeft campagneontwikkelaar Team Alert onderzoek gedaan naar lachgasgebruik in het verkeer. 'Daaruit bleek dat jongeren het vervelend vinden om de bestuurder aan te spreken op lachgasgebruik in de auto. De campagne moet de passagiers helpen het gesprek aan te gaan.'