Lycurgus pakt zonder Taaij opnieuw een zege in de competitie

Waarnemend coach Mohamed Romdhane (midden) viert de zege met de spelers
Waarnemend coach Mohamed Romdhane (midden) viert de zege met de spelers © Karel-Jan Buurke/RTV Noord
De volleyballers van Samen Lycurgus hebben voor de zesde keer op rij een competitiezege geboekt. In eigen huis werd het 3-0 tegen RECO ZVH uit het Zuid-Hollandse Zevenhuizen.
Lycurgus-coach Arjan Taaij was er vanwege een griepje niet bij. Zijn taken werden waargenomen door assistent Mohamed Romdhane. Hij begon met twee wijzigingen in de basis. Passer-loper Maarten Bartels speelde in plaats van Ryan Coenen en middenman Jesper Schut stond op de plek van Niels de Vries.

Lycurgus is veel sterker

De Groningers begonnen goed in het Alfa-college Sportcentrum. De eerste set werd overtuigend met 25-19 gewonnen van de nummer elf, die het afgelopen weekend verrassend na vijf sets won van Active Living Orion uit Doetinchem.
Het tweede en derde bedrijf verliepen ook probleemloos voor de drievoudig landskampioen. De overige twee setstanden waren 25-21 en 25-17. Luuk Hofhuis mocht de wedstrijd, nadat zijn eerste poging door het midden mislukte, afmaken.

Voorlopig derde

Lycurgus staat door de zege voorlopig derde met 22 punten uit tien duels. Numidia Limax heeft een punt minder en ook een wedstrijd minder gespeeld. Draisma Dynamo heeft 24 punten uit tien wedstrijden en Simplex SSS heeft 22 punten en nog een wedstrijd tegoed.

Programma

Lycurgus speelt zaterdagavond vanaf 20.00 uur voor de competitie in Houten tegen Taurus. Donderdag 1 december speelt Lycurgus in eigen huis het eerst duel van het tweeluik tegen het Duitse SVG Lüneburg in de Europese CEV Cup. De return is twee weken later.