Donar verliest ook ruim in Italië

Donar-aanvoerder Leon Williams op archiefbeeld
Donar-aanvoerder Leon Williams op archiefbeeld © JK Beeld
De basketballers van Donar hebben ook het vijfde duel in de Europe Cup verloren. In Italië werd het 81-57 tegen New Basket Brindisi. De Groningers waren al uitgeschakeld in Europa.
De ploeg van coach Andrej Stimac verloor vorige week al twee keer in de Nederlandse competitie (tegen ZZ Leiden en Heroes Den Bosch), waardoor een zege in Italië onverwacht zou zijn. In de Europe Cup werden bovendien alle duels tot nu toe verloren. Zo eindigde het eerste duel tegen Brindisi in MartiniPlaza in 65-87.

Goed eerste kwart

Toch begon Donar, zonder Willem Brandwijk (polsblessure), lang niet slecht in de hak van de Italiaanse laars. Na tien minuten spelen stond het, mede dankzij een effectieve Clay Mounce (negen punten), zelfs 16-17. Maar in het tweede kwart gaf de thuisploeg al wat meer gas, waardoor Donar bij rust al tegen een achterstand van zes punten aankeek: 43-37. In het derde bedrijf liep de thuisploeg nog verder uit (58-47), net als in het laatste kwart.

Statistieken

Topscorer aan de kant van Donar was nieuweling Viktor Gaddefors met vijftien punten. Clay Mounce maakte dertien punten en pakte acht rebounds. Olaf Schaftenaar was goed voor twaalf punten. De Italianen waren met name veel sterker qua schotpercentage en in de rebound.

Programma

Donar speelt de komende twee wedstrijden nog buitenshuis. Zondagmiddag spelen de Groningers vanaf 15.00 uur in Bemmel tegen Yoast United. De woensdag daarop sluit Donar de Europe Cup af met een uitduel (opnieuw in Italië) tegen het Oekraïense BC Budivelnyk. Op dinsdag 6 december speelt Donar weer in de eigen hal; dan is ZZ Leiden te gast in MartiniPlaza.