Lopend Vuur: Mobieltjes moeten in de klas verboden worden

Mobiel in de klas: wat vind jij ervan?
Mobiel in de klas: wat vind jij ervan? © RTV Noord
Mobiele telefoons moeten verboden worden op basis- en middelbare scholen. Dat wil het CDA, meldt RTL Nieuws. Nu is het nog zo dat scholen daar zelf regels voor opstellen, maar dat leidt vooral tot onduidelijkheid, vindt de partij. En daarom moet één lijn getrokken worden voor heel Nederland.
Sommige middelbare scholen doen het al: leerlingen moeten direct hun mobieltje in hun kluisje leggen als ze de school binnenlopen. Als het aan het CDA ligt, komt er zo'n mobieltjesverbod op alle scholen.
CDA-Kamerlid Réne Peters ziet veel voordelen. Het allerbelangrijkste: een verbod zorgt voor meer concentratie bij de leerlingen. Want tiktokken of googelen tijdens de lessen leidt flink af. Peters bij RTL: 'Jongeren groeien op met het idee dat ze kunnen multitasken, maar dat kunnen ze helemaal niet.'
Ook zorgt een verbod voor extra lestijd, 'omdat de docent niet ieder uur hoeft te soebatten totdat die dingen in de tas zitten.'
Wat is jouw mening hierover?

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de facebookpagina van Radio Noord.

Black Friday

'Tijdens Black Friday sla ik mijn slag.' Dat was ons Lopend Vuur van gisteren. Van de 2.911 stemmers is acht procent het hiermee eens. 92 procent zegt niet op koopjes te jagen tijdens Black Friday.