Organisator Nacht van Groningen belooft 'nog meer beleving' bij komende editie

Lopers tijdens de Nacht van Groningen
Lopers tijdens de Nacht van Groningen © Nacht van Groningen
De inschrijving van de Nacht van Groningen is vanaf donderdag geopend. Hardloopliefhebbers kunnen zich op 18 februari 2023 weer uitleven op verschillende afstanden. Het evenement trekt jaarlijks zo'n tweeduizend deelnemers.
Deze 21ste editie van 'De Nacht' heeft een vernieuwd programma met een traditioneel parcours door de Groningse binnenstad. De start en de finish zijn op de Ossenmarkt.
De Nacht van Groningen bestaat in 2023 uit de volgende onderdelen:

20.00 uur Start Halve Marathon

20.00 uur Start 10 Engelse Mijl (16,1 km)

20.15 uur Start 10 km

21.15 uur Start 5 km

Volgorde aangepast

De organisatie heeft de volgorde van de afstanden aangepast om op die manier een levendiger parcours te krijgen. Johan Meijer van organisatie Golazo Noord-Nederland zegt: 'Hierdoor lopen er gedurende het event meer deelnemers op het parcours, wat de beleving van meedoen aan een loop als deze versterkt. Voor deelnemers én voor het publiek wordt het nog leuker om erbij te zijn.'
De Halve Marathon en 10 Engelse Mijl starten met de traditionele extra lus van 1.1 km, waarna respectievelijk vier en drie rondes van 5 km gelopen worden. De 10 km en 5 km starten hierna voor een dubbele of enkele ronde.

Sfeervolle avondloop

De Nacht van Groningen is een feestelijke avondloop voor beginnende - en ervaren lopers. Langs het parcours wordt er gezorgd voor verlichting en muziek. Inschrijven kan via de website www.nachtvangroningen.nl.