Ingrid's bevingsblog: Aasgieren cirkelen boven Groningen

Ingrid Verbeek
Ingrid Verbeek © Eigen foto/bewerking RTV Noord
Ingrid Verbeek schrijft over haar leven met aardbevingen: 'Er gaat niets boven wonen in het prachtige Groningen. Dit is mijn land. Ik schrijf over de bewegende grond onder mijn voeten, de impact op mijn leven en de onzekerheid over de toekomst.'
Bij helder weer kun je ze zien vliegen: aasgieren op zoek naar uitgeputte gedupeerden van de gaswinning. Te herkennen aan hun moedeloze tred en grauwe gelaatsuitdrukking. Spotten ze er eentje, dan vliegen ze achter hem aan tot hij zijn huis in gaat. Ze wachten even en bellen dan aan.
© Pixabay
Goedemiddag, ik ben Robert Aasgier van Loket Bevingsschade en ik kom gratis en voor niks uw aardbevingsschade opnemen. Daarna zal ik het gratis melden bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen en samen met u hun schaderapport doornemen. Als alles correct is opgenomen, ontvangt u binnen 26 weken uitsluitsel over uw schadevergoeding. Makkelijk toch?
Wat fijn, denk je als gedupeerde. Dan hoef ik er zelf niet achteraan. Maar… er schuilt een addertje onder het gras. De schadecheck is gratis, maar over de schadevergoeding wordt 15 procent commissie berekend. Dat klinkt misschien logisch (no cure, no pay), maar dat is het niet. Er bestaat namelijk al een prima organisatie voor hulp bij mijnbouwschade: Steunpunt Stut en Steun, waar gratis echt gratis is.
Maar dat vertelt Robert Aasgier je niet.
RTV Noord plaatst regelmatig de blogs van Ingrid door. Lees hier meer blogs op haar website.