Bezoek website RTVNoord groeit flink door

GRONINGEN - De website van RTVNoord heeft een succesvol jaar achter de rug. Begin 2010 ging de vernieuwde website online. Het aantal bezoeken aan de site steeg in 2010 met 36% naar 15.600.000. Tijdens die bezoeken werden bijna 45.000.000 pagina's bekeken.
Met deze cijfers neemt de website van RTVNoord een tweede positie in op de ranglijst van regionale omroepen. Alleen L1, de regionale omroep van Limburg, heeft meer bezoeken gehad in 2010. RTVNoord laat daarmee omroepen met meer inwoners in de provincie achter zich.

Meer feiten:

De maand december bleek de best bezochte maand. Mede door het slechte winterweer werd de website ruim 1,5 miljoen keer bezocht, een nieuwe mijlpaal. Overigens werd de website in de maand januari, wederom mede door het winterweer, ook goed bezocht met ruim 1,4 miljoen bezoeken.

Mobiel

Het is aan de statistieken van www.rtvnoord.nl goed te zien dat het gebruik van internet op de mobiele telefoon in opkomst is. Het bezoek aan de eveneens vernieuwde mobiele website nam in 2010 toe van 16.000 in januari naar bijna 80.000 in december. Saillant detail is dat in de laatste twee maanden het Android platform van Google het aantal iPhone-gebruikers in heeft gehaald en een duidelijke stijgende lijn laat zien.

Youtube

Naast de 'gewone' website heeft RTVNoord ook een eigen kanaal op YouTube. Hier zijn onder meer alle nieuwsvideo's terug te vinden, maar is ook plaats voor speciale uitzendingen en documentaires. In totaal werden deze video's in 2010 10 miljoen keer bekeken. Dit is een bijna verdubbeling ten opzichte van 2009.