Trompbrug en ACM-brug in Stad later open dan gepland

De Trompbrug is in oktober weggehaald voor groot onderhoud
De Trompbrug is in oktober weggehaald voor groot onderhoud © Patrick Wind/112 Groningen
De onderhoudswerkzaamheden aan de Trompbrug in Groningen duren langer dan gepland. Volgens de gemeente kan de brug waarschijnlijk pas halverwege februari weer in gebruik worden genomen. Ook de ACM-brug over het Reitdiep bij Vinkhuizen blijft bijna twee weken langer gesloten dan eerder was aangekondigd.
Het was de bedoeling dat de Trompbrug, de fiets- en voetgangersbrug die de Groninger binnenstad met de Oosterpoort verbindt, voor de kerstdagen weer in gebruik kon worden genomen. Maar die datum wordt niet gehaald, omdat er volgens de gemeente vertraging is ontstaan bij de levering van materialen. Ook zijn er onverwachte werkzaamheden aan het staalwerk.
Het groot onderhoud begon in oktober. De brug is verwijderd en wordt elders van een nieuw brugdek voorzien. Verder worden de houten steunpunten waar de brug op rust vervangen. Daarnaast worden de landhoofden (de steunpunten van de brug in de oever) gerenoveerd.

ACM-brug

Ook de ACM-brug over het Reitdiep bij Vinkhuizen is langer afgesloten dan eerder door de gemeente Groningen gemeld. De brug is niet tot 1 december, maar tot 12 december 16.00 uur gestremd. Dit komt doordat de bouw van appartementencomplex Crossroads langer duurt dan gepland.
De ACM-brug tussen het Jaagpad en de Friesestraatweg
De ACM-brug tussen het Jaagpad en de Friesestraatweg © Jaap Eleveldt