De brandweer van Haren is verhuisd: 'Brandweerpaal is niet meer nodig'

De nieuwe kazerne van de Harense brandweer
De nieuwe kazerne van de Harense brandweer © Persbureau Meter
Na dertig jaar op de oude locatie verhuist het brandweerkorps van Haren zaterdag naar z'n gloednieuwe kazerne in de Felland. Expeditie Grunnen-presentator Ronald Niemeijer nam alvast een kijkje.
‘Een mooie nieuwe plek: groot, ruim. Alle auto’s die we hebben kunnen nu onder dak,’ vertelt ploegbaas van de Harense brandweer Erik Hartlief. Eerst stonden de brandweerwagens van de brandweer verspreid over verschillende locaties, nu staat alles eindelijk op één plek bij elkaar.

Maar één verdieping

Hartlief is content met de nieuwe locatie. ‘En de brandweerpaal, is die er ook?’, vraagt Niemeijer zich hardop af. Hartlief moet lachen om de presentator: ‘We hebben maar één verdieping, dus dat is niet nodig.’
Ronald Niemeijer in gesprek met ploegbaas Erik Hartlief van de Harense brandweer
Ronald Niemeijer in gesprek met ploegbaas Erik Hartlief van de Harense brandweer © Jan Sliep/RTV Noord
Terwijl Niemeijer een rondleiding krijgt door het nieuwe pand, zijn de andere brandweerlieden druk de spullen aan het verhuizen. ‘Vanavond om 18:00 uur zijn we officieel over. Dus als vanavond de pieper gaat, moeten we hier naartoe,’ vertelt Hartlief.

'Huiskamer' van de brandweerploeg

De rondleiding brengt Niemeijer in de ‘huiskamer’ van de brandweerploeg: ‘Het is misschien een rare vraag, maar hoop je nou ook op een uitruk vanavond?’
Hartlief hoopt ergens van wel: ‘Net even tegen een uur of zes, als we net aan het eten zijn. Midden in de chaos, dat zou het mooiste wezen. Maar gelukkig hebben we het niet voor het zeggen.’

Ereronde

Speciaal voor Niemeijer en een beetje om de nieuwe kazerne in te luiden, doen de brandweerwagens met luide sirenes een ereronde om het pand.

Dit en meer…

Dit en meer kun je zaterdagavond zien in Expeditie Grunnen. Vanaf 18:00 ieder half uur op RTV Noord. Of bekijk de uitzending vanaf 19.00 uur hieronder.
Expeditie Grunnen helpt de Harense brandweer met verhuizen