Thijs Dallinga komt thuis bij VV Siddeburen

Thijs Dallinga in het midden tussen zijn teamgenoten van vroeger
Thijs Dallinga in het midden tussen zijn teamgenoten van vroeger © RTV Noord/Henk Elderman
Scoren deed Thijs Dallinga op vijfjarige leeftijd al aan de lopende band. Neem bijvoorbeeld het seizoen bij de F1 van VV Siddeburen. Maar liefst 32 keer trof hij doel. Het bewijs ligt op de grote tafel in de kantine van de club.
Want daar is de voetballer van FC Toulouse op zaterdagmorgen te gast. Als de jongsten van de vereniging zich opmaken voor de eerste wedstrijden van de dag, stapt Dallinga de kantine binnen. Als kind van de club kent hij er de weg. Alleen de kleine tribune stond er nog niet toen hij als klein kereltje z'n kunsten vertoonde op het veld.

Vereniging voelt zich vereerd

De voetbalvereniging voelt zich vereerd door de komst van hun bekendste speler. De spits uit Hellum ging via Siddeburen naar Hoogezand, Emmen, FC Groningen naar Excelsior. Daar beleefde hij een topseizoen als topscorer van de Eerste Divisie en promotie naar de Eredivisie.
In die Eredivisie had hij nu nog kunnen spelen voor de Rotterdammers, maar FC Toulouse nam hem over. Daar stond hij tegenover Messi, Neymar en Mbappé.
Goalgetter Thijs Dallinga komt thuis bij VV Siddeburen

Drie goals tot nu toe

En daar scoort hij ook. Drie keer tot nu toe. Maar de aanvaller heeft ook al een mindere periode gehad. Hij zat twee wedstrijden op de bank en was ook een keer geschorst.
Thijs Dallinga samen met vriendin Liz Otten bij VV Siddeburen
Thijs Dallinga samen met vriendin Liz Otten bij VV Siddeburen © RTV Noord/Henk Elderman

In het zonnetje gezet

Doordat alle competities in Europa stil liggen, is Thijs Dallinga vaker in het Noorden. Na een weekje vakantie stond hij op het hoofdveld van VV Siddeburen. Hij werd in het zonnetje gezet met een bord waarop zijn beeltenis staat. Het krijgt een plek ergens rondom het veld.
Dallinga ging op de foto met een aantal jeugdteams en deelde handtekeningen uit. Tot slot was er een ontmoeting in de kantine met teamgenoten van vijftien jaar geleden.