Ranomi Kromowidjojo doet mee aan 23ste Wie is de Mol: 'Ik wil gráág de mol zijn'

Kromowidjojo maakt haar deelname bekend
Kromowidjojo maakt haar deelname bekend © AVROTROS/YouTube
Oud-zwemster Ranomi Kromowidjojo uit Sauwerd doet mee aan de komende editie van het populaire tv-programma Wie is de Mol. Dat maakte omroep AVROTROS zaterdagmiddag bekend.
De deelname van de 32-jarige Kromowidjojo werd onthuld in Middelburg. Dat gebeurde door het openen van één van vijf kisten die op verschillende locaties in Nederland stonden. Via een livestream op wieisdemol.nl werd er online geholpen bij het oplossen van de opdrachten en droegen de mensen thuis ook bij aan de onthulling.

'Een van m'n lifegoals'

Op haar social media-accounts reageert ze uitgelaten op haar deelname. 'Ik mag het eindelijk bekendmaken. Zo tof! Serieus één van m'n lifegoals!'
Iedereen vertrouwt mij natuurlijk
Ranomi Kromowidjojo
De Olympisch kampioene laat in een YouTube-video weten dat ze maar wat graag de mol zou willen zijn. 'Omdat ik sowieso van spelletjes hou', zegt ze, 'én van spelletjes ín een spel. En iedereen vertrouwt mij natuurlijk...'

Wat vertel je en wat niet?

Of ze kan liegen? Tja. 'Wat vertel je en wat niet', aldus 'Kromo'. 'Moet je daar perse keihard voor liegen? En wat is dan precies liegen? Een beetje de waarheid verdraaien of iets niet helemaal juist vertellen? Ik weet niet of dat liegen is...' Ze zei te denken dat ze als oud-topsporter die druk en verantwoordelijkheid in het spel juist nodig heeft.
De andere deelnemers aan het programma zijn Nabil Aoulad Ayad, Anke de Jong, Annick Boer, Daniël Verlaan, Froukje de Both, Jurre Geluk, Sander de Kramer, Sarah Janneh en Soy Kroon.
De deelnemers aan de 23ste Wie is de Mol?
De deelnemers aan de 23ste Wie is de Mol? © AVROTROS

Vanaf 7 januari 2023

Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol begint op 7 januari van het volgend jaar. Het wordt elke zaterdag om 20.30 uur uitgezonden bij AVROTROS op NPO1. Het 23ste seizoen van het programma vindt plaats in Zuid-Afrika.