Lycurgus blijft maar winnen in de competitie

Arjan Taaij, hier op archiefbeeld, was hersteld van zijn griepje
Arjan Taaij, hier op archiefbeeld, was hersteld van zijn griepje © JKbeeld
De volleyballers van Samen Lycurgus hebben de smaak te pakken. De Groningers boekten in Houten alweer de zevende overwinning op rij in de competitie. Het werd 1-3 tegen Taurus.
Bij Lycurgus stond hoofdcoach Arjan Taaij weer langs het veld. Hij was hersteld van een griepje, waardoor hij het vorige duel tegen RECO ZVH miste. De Groningse oefenmeester begon met Markus Held, Jacob Kern, Jesper Schut, Luuk Hofhuis, Ryan Coenen, Maarten Bartels en Jaron Spiegelaar.

Lycurgus overtuigt

De Groningers begonnen goed in Houten. De eerste set werd overtuigend gewonnen van de nummer zeven van de eredivisie: 19-25. In het tweede bedrijf nam de thuisploeg het voortouw. Hoewel Lycurgus wel weer terugkwam, bleek Taurus op het einde net iets sterker: 26-24.
In de derde set was Lycurgus veel te sterk voor de thuisploeg: 12-25. In de laatste set had Taurus lange tijd een voorsprong, maar richting het einde van de set maakte Lycurgus toch weer duidelijk het verschil: 19-25.

Vierde plek

Lycurgus blijft vierde op de ranglijst met 25 punten uit elf wedstrijden. Simplex SSS (25 punten en een wedstrijd minder gespeeld), Numidia Limax (26 punten) en Draisma Dynamo (27 punten) staan boven de Groningse volleybalploeg.