112-nieuws zondag 27 november: Bestelbusje ramt auto's • Politie zoekt tasjesrover • Persoon in de sloot

Politie bij het gewraakte busje
Politie bij het gewraakte busje © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.05: Bestelbusje ramt twee geparkeerde auto's in Asingastraat in Stad

Op de Asingastraat in de stad Groningen heeft een bestelbusje twee geparkeerde auto's geraakt. Het busje kwam vervolgens midden op de weg tot stilstand.
Volgens een getuige is er niemand gewond geraakt. Wel raakten de twee personenauto's behoorlijk beschadigd.

17.25 Beroving van tas in Westerbadstraat

De politie heeft een burgernetmelding doen uitgaan nadat iemand in de Westerbadstraat in Stad is beroofd van een tas. De verdachte ging er volgens de melding vandoor op een omafiets in de richting van de Marwixskade.
De dader is een jonge man, tenger, draagt een trui met capuchon, en droeg verder zwarte kleding.
De beroving vond plaats in de Westerbadstraat in Stad
De beroving vond plaats in de Westerbadstraat in Stad © Patrick Wind/112Groningen

15.15: Mogelijk benzinelek in Stad

De brandweer werd zondagmiddag opgeroepen voor een mogelijke benzinelek bij een tankstation aan de Zuiderweg in Groningen. Ter plaatse hing er inderdaad een sterke benzinelucht, die afkomstig leek uit één van de installaties.
De brandweer heeft daarop de betreffende benzinepomp afgesloten en met linten afgezet. De eigenaar van het tankstation zal de technische dienst inlichten.
De brandweer zet de pomp af met linten
De brandweer zet de pomp af met linten © Venema Media

14.40: Brand in pand dat verbouwd wordt in Sappemeer

Aan de Noorderstraat in Sappemeer heeft zondagmiddag enige tijd brand gewoed in een pand dat momenteel verbouwd wordt. De brandweer had de kleine brand snel onder controle.
De politie heeft in het pand een man aangetroffen die geen toestemming had daar te zijn. Of deze persoon iets te maken heeft met de brand is niet duidelijk.
De brandweer in Sappemeer
De brandweer in Sappemeer © Venema Media

13.44: Woningbrand in Hoogezand

De brandweer van Hoogezand werd zondagmiddag gealarmeerd voor een melding van een woningbrand aan de Cartonbaan in Hoogezand.
Volgens een 112-fotograaf was de brand door een nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een schuur. De bewoners hadden zelf al een bluspoging gedaan om het vuur te bestrijden.
De brandweer heeft bij aankomst het blussen overgenomen, meldt een woordvoerder van de brandweer. Wat de oorzaak van de brand is geweest is niet bekend. Het is ook nog niet duidelijk of de bewoners door de brand gewond zijn geraakt.
Brandweer aan de Cartonbaan in Hoogezand
Brandweer aan de Cartonbaan in Hoogezand © Venema Media

11.58: Persoon in sloot in Veendam

De politie Veendam is zondagochtend opgeroepen voor een persoon in een sloot. De wijkagent schrijft dat de 'de persoon gelukkig door omstanders werd aangetroffen.'
De persoon in kwestie wordt door ambulancepersoneel onderzocht op onderkoelingsverschijnselen.

02.30: Automobilist ramt paaltje aan Goudlaan in Stad

Een 63-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagnacht gewond geraakt toen hij op de Goudlaan in Vinkhuizen met zijn auto tegen een paaltje botste. Volgens de politie zag de bestuurder een wegversmalling ter hoogte van de gymzaal over het hoofd.
Het slachtoffer is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Daar wordt ook een bloedproef afgenomen om te kijken of er alcohol- of drugsgebruik in het spel is geweest.
De auto raakte door het ongeluk zwaar beschadigd.
(Het eerdere bericht is aangevuld met meer informatie van de politie.)
Hulpdiensten aan Goudlaan in Stad
Hulpdiensten aan Goudlaan in Stad © Venema Media