'Even Tot Hier' doneert jassen aan Groningse kledingbank

© Kledingbank Maxima
Het satirische tv-programma 'Even Tot Hier' (BNNVARA) doneerde zaterdagavond honderd kinderwinterjassen aan Kledingbank Maxima in Sappemeer. Een ondernemer die met onverkoopbare WK-kleding zat, doneerde ook een deel van zijn voorraad aan de kledingbank.
De kledingbank kampt al een tijdje met tekorten, dus deed eigenaar Henk Slagter een oproep tijdens de uitzending van het programma. Met name kinderjassen zijn volgens Slagter moeilijk te krijgen, omdat 'kinderen ze vaak helemaal uitdragen en in de jassen gaan spelen'.

Tekorten

De zeven Maxima-kledingbanken in onze provincie gaven eerder deze week in een interview met RTV Noord aan 'dat ze kampen met een groot tekort aan winterjassen voor kinderen.'
Geschat wordt dat er meer dan duizend winterjassen nodig zijn voor Groningse kinderen in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar. De Maxima-kledingbanken in Sappemeer, Veendam, Winschoten, Groningen (Oosterhamriklaan), Appingedam, Winsum en Grootegast luiden daarom gezamenlijk de noodklok en roepen op om geld of winterjassen te doneren.
De kledingbanken proberen nu bedrijven, organisaties en particulieren te bewegen om geld over te maken, waarmee winterjassen voor kinderen centraal kunnen worden ingekocht, zodat de aanvoer weer op peil kan worden gebracht.
Verslaggever Ronald Niemeijer ging maandag langs bij de kledingbank:
Kledingbank Maxima na donatie: 'We hebben heel veel aandacht, en al heel veel geld'