Zuidelijke ringweg drie nachten dicht tussen MartiniPlaza en Hoogkerk

Het werk aan een deel van de zuidelijke ringweg vanuit de lucht gezien
Het werk aan een deel van de zuidelijke ringweg vanuit de lucht gezien © Aanpak Ring Zuid
De zuidelijke ringweg in Groningen is de komende drie nachten afgesloten tussen de afritten MartiniPlaza en Hoogkerk. Dat heeft te maken met het omzetten van rijbanen.
Tijdens dit omzetten vinden er asfalteerwerkzaamheden plaats, worden barriers geplaatst en wordt nieuwe belijning aangebracht.
De stremming geldt op maandag-, dinsdag- en woensdagavond na 22.00 uur en duurt tot de volgende ochtend 6.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid.

Vangrails en vervuilde grond

De omzetting van de rijbanen is nodig om ruimte te maken voor werkzaamheden aan de middenberm aan de noordzijde van de weg.
In de middenberm worden de vangrails vervangen en wordt vervuilde grond schoongemaakt. Begin volgend jaar gebeurt dit ook aan de zuidzijde van de weg.

Afrit Hoogkerk dinsdag weer open

Dinsdagochtend om 6.00 uur gaat bovendien de A7-afrit Hoogkerk voor verkeer in de richting van Drachten weer open. Sinds begin september was de afrit dicht, vanwege renovatiewerkzaamheden aan het viaduct boven de busbaan bij Hoogkerk.
Die werkzaamheden duurden langer dan gepland. De planning was dat de afrit vorige week maandag weer open zou gaan, maar wegens problemen met de levering van materialen is de heropening met ruim een week uitgesteld.
Het viaduct moest worden gerenoveerd, omdat er schade was ontdekt in de zogeheten druklaag: de bovenste laag van het viaduct. Dit was mogelijk nog een gevolg van een brand die in het verleden bij het viaduct heeft gewoed. Destijds is een deel van de druklaag vervangen, maar een deel ook niet. Het al vervangen gedeelte hoefde niet gerenoveerd te worden.