Donar haalt Macedonische spelverdeler

Andrej Magdevski in actie namens Noord-Macedonië
Andrej Magdevski in actie namens Noord-Macedonië © FIBA
Andrej Magdevski is de nieuwe spelverdeler van Donar. De 26-jarige Noord-Macedoniër heeft een overeenkomst gesloten met Donar voor de rest van dit seizoen. Hij is de vervanger van de vroegtijdig vertrokken Charles Callison.
Andrej Magdevski is geboren in Skopje en is 1.92 lang. Hij speelde eerder voor Partizan Belgrado, Axarquia (Spanje, LEB Oro), diverse Noord-Macedonische clubs en CSU Ploiesti (Roemenië). In 2021 was hij de 'meest waardevolle speler' (MVP) van de Noord-Macedonische competitie. Ook was hij in het verleden actief voor het nationale team.
Dit seizoen speelde hij voor MTZ Skopje in de Adriatic League en scoorde hij gemiddeld 4,9 punten en gaf hij 5,4 assists per wedstrijd.

'Ouderwetse' point guard

De technisch directeur van Donar, Drago Pasalic, over zijn nieuwste aanwinst: 'We zochten een beetje een ouderwetse point guard in plaats van een pure scorer. Het is tegenwoordig niet eenvoudig een spelverdeler te vinden die in dienst van het team speelt. We denken dat hij hier goed past en dat hij goede spelsituaties voor zijn medespelers kan creëren.'

'Ik wil de fans blij maken'

Andrej Magdevski vult aan: 'Ik heb voor Donar gekozen omdat dit een grote club is met een uitstekende organisatie. Bovendien wil ik voor een team spelen met de hoogste verwachtingen. Mijn doel voor dit seizoen is om het team te helpen meer wedstrijden te winnen, om zoveel mogelijk prijzen te winnen én om de fans blij te maken.'

Werkvergunning

Omdat Magdevski niet afkomstig is uit een EU-land, heeft hij een werkvergunning nodig om in de BNXT League te mogen uitkomen. De club verwacht dat hij woensdag zijn debuut kan maken in de wedstrijd tegen BC Budivelnyk voor de FIBA Europe Cup.