Gepensioneerd, maar toch doorwerken: 'Want we zijn gezond'

Ina en Wim Veltrop
Ina en Wim Veltrop © RTV Noord
Langs de Cereskade in Stadskanaal kan het je bijna niet ontgaan als je er deze week bent langsgereden: 'pensioen' hangt er met grote letters voor het raam bij een van de woningen in de straat, om precies te zijn de woning van Wim en Ina Vetrop. Nu wil het toeval dat niet één van beiden, maar zowel Wim als Ina sinds deze week mag genieten van de oude dag.
'Ik sinds donderdag, en mijn vrouw Ina sinds zaterdag', zegt Wim. 'De leeftijd speelde op een gegeven moment een rol', lacht hij. En dus werd er afgelopen week een bescheiden feestje gevierd in huize Veltrop.
Maar wie denkt dat het stel na 66 jaar en zeven maanden definitief stopt met werken, komt bedrogen uit. 'Weet je wat het is, we zijn nog gezond', zegt Wim tevreden. 'Om ons heen gebeurt er zoveel. De één heeft last van 't hart, de ander van de longen. En wij zijn beiden nog gezond. Daar ben ik heel dankbaar voor.'
Voor Wim, die als manusje-van-alles werkt bij zowel een hygiëne- en gezondheidsbedrijf als autodealer in de buurt, betekent pensioen in zijn geval dat hij het in de praktijk iets rustiger aan gaat doen. 'Ik ga dan wel met pensioen, maar ga iets minder werken, want je moet ook een beetje van je tijd genieten hè.' En dat geldt ook voor Ina. 'Ik heb allerlei verschillende dingen gedaan en ga nu genieten van m'n AOW'tje', zegt ze.

Samen met de anti-allergiehonden

Terwijl ze hun verhaal doen, kwispelen twee Australian Labradoodles in huis er lustig op los. Zij kunnen nog meer tijd van hun baasjes opeisen. 'We zijn dolgelukkig met ze, want ik ben eigenlijk vreselijk allergisch voor honden', verklapt Wim. 'Bij elke hond die in m'n buurt kwam, moest ik altijd niezen, hoesten en proesten, totdat deze honden op ons pad kwamen. Bij hen heb ik nergens last van. Samen met deze anti-allergiehonden kunnen we met een gerust hart van onze oude dag genieten.'
Dit en meer in de zondag-uitzending van Expeditie Grunnen:
Expeditie Grunnen werkt door, ondanks pensioen