Nationale crosstitels voor Jonkman, Marsman en Van Kampen

Silke Jonkman
Silke Jonkman © Henk Elderman/RTV Noord
Hardloopster Silke Jonkman uit Haren is bij de Warandeloop in Tilburg Nederlands veldloopkampioene geworden. Ook op de korte afstand waren er landstitels voor Groningse atleten.
Jonkman was na 8000 meter elf seconden sneller dan de Rotterdamse Diana van Es. De atlete van Team 4 Mijl kwam over de finish na 26 minuten en 56 seconden. De Zweedse Sarah Lahti won de crosswedstrijd met een voorsprong van zestien tellen op Jonkman.

Superblij met goede vorm

'Ik ben superblij om mijn goede vorm weer te kunnen laten zien', aldus de Harense. 'Het is een bevestiging dat we goed bezig zijn. Ik was vandaag beter dan Van Es. De verschillen waren halverwege de wedstrijd redelijk duidelijk. Het kwam in ieder geval niet meer aan op de laatste ronde. Ik heb tot het eind nog wel gevochten om terug te komen bij Lahti en liep ook wel op haar in.'
Ze kan zich gaan opmaken voor het EK Cross op 11 december in Turijn. 'Daar hoor ik maandag meer over, maar meestal wordt de Nederlands kampioen wel geselecteerd', vertelt de winnares van de 4 Mijl van Groningen. In de voorbereiding op het NK won ze drie weken geleden de Plantsoenloop in Stad.

Meer Gronings succes

Op de korte cross over 2400 meter ging de titel in Tilburg naar Jetske van Kampen, van Team 4 Mijl. Nick Marsman, ook lid van deze Groninger hardloopploeg, werd eveneens landskampioen, hij pakte de mannentitel op de korte afstand.
Ploeggenoot Nik Lemmink werd in deze wedstrijd derde.