Donar loopt in Bemmel tegen vierde nederlaag op rij aan

Donar-coach Andrej Stimac op archiefbeeld
Donar-coach Andrej Stimac op archiefbeeld © JK Beeld
De basketballers van Donar hebben opnieuw averij opgelopen in de competitie. De ploeg van coach Andrej Stimac verloor in Bemmel van Yoast United: 76-70. Het is de vierde nederlaag op rij voor de Groningers.
Donar speelde met een rotatie van acht man, doordat Willem Brandwijk nog aan de kant stond met een polsblessure en de nieuwe spelverdeler, Andrej Magdevski, nog niet over een werkvergunning beschikt.
Het duel ging gelijk op in de eerste helft. Na het eerste kwart stond Donar een punt voor: 13-14. Halverwege was de stand gelijk: 29-29.

Meer balverlies

In het derde kwart nam de thuisploeg, met name dankzij Spencer Levi en Vincent Cole, een voorsprong van acht punten op Donar. Het derde bedrijf eindigde in 53-45. Donar stond met nog ruim zes minuten te gaan zelfs tien punten achter in Bemmel (59-49).
De Groningers kwamen nog wel iets dichterbij in de slotfase. Donar had over de hele wedstrijd meer balverlies en een slechter schotpercentage dan Yoast. Reboundend waren de Groningers beter.

Topscorers

De topscorer bij Donar was Viktor Gaddefors met vijftien punten. Olaf Schaftenaar maakte er veertien. Clay Mounce was goed voor dertien punten. Bij Yoast waren Cole (22 punten) en Levi (17) de topscorers.
Programma
Donar speelt woensdagavond vanaf 18.30 uur het laatste duel in de Europe Cup. De afsluitende wedstrijd tegen het Oekraïense BC Budivelnyk wordt in Italië gespeeld. Donar was al uitgeschakeld in Europa.
Op dinsdag 6 december speelt Donar weer in de eigen hal, dan is ZZ Leiden te gast in MartiniPlaza.