112-nieuws maandag 28 november: Mist in het Noorden • Auto rijdt door rood: botsing

Een van de betrokken wagens raakte zwaar beschadigd
Een van de betrokken wagens raakte zwaar beschadigd © Patrick Wind/112 Groningen
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.30 uur Mist in het Noorden

In het hele Noorden komt vanavond en vannacht plaatselijk dichte mist voor met zicht minder dan 200 meter. Het verkeer kan hiervan hinder ondervinden.

20.45 uur Auto rijdt door rood: botsing

Op het Damsterdiep in Stad zijn twee auto's op elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde nadat vermoedelijk een van de twee bestuurders door rood is gereden. Een van de automobilisten is door ambulancepersoneel behandeld. De ander is er vandoor gegaan.

19.45 uur Brandje in flat in Stad

In een woning van de portiekflat aan de Wenckebachlaan in Stad was door nog onbekende oorzaak brand ontstaan. Brandweerlieden hebben het brandje weten te blussen. Een aantal bewoners moest vanwege de brand hun woning verlaten, maar konden na een half uurtje weer terug.
Het viel uiteindelijk mee met de brand
Het viel uiteindelijk mee met de brand © Venema Media

17.10: Ongeval bij zebrapad in Beijum

Op de Emingaheerd in de Groningse wijk Beijum heeft een ongeval plaatsgevonden bij een zebrapad. Een automobilist schepte een overstekende voetganger, die hierbij gewond raakte. De oorzaak van het ongeval is onbekend. De hulpdiensten zijn aanwezig en de voetganger is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gegaan.
De politie regelt het verkeer
De politie regelt het verkeer © Venema Media

17.00: Beelden overval pizzeria dinsdag in Opsporing Verzocht

De politie deelt dinsdagavond 29 november beelden van de overval op de pizzeria aan de Zonnelaan in Groningen. De beelden zullen te zien zijn in het programma Opsporing Verzocht.
De pizzeria werd maandagavond 17 oktober rond 22.00 uur overvallen. Een jongen kwam, bewapend met een keukenmes, de zaak binnen. Er raakte niemand gewond, de jongen vluchtte toen het personeel zich in veiligheid bracht.
De dader is een jongen van ongeveer 16 à 17 jaar. Hij heeft een getinte huid en droeg een lichte jas met daaronder een grijze capuchontrui. Hij had een blauwe Albert Heijn-tas bij zich.

13.10: Stadjer aangehouden in trein met alarmpistolen

Een 18-jarige inwoner van Groningen is woensdag 23 november aangehouden in de trein van Düsseldorf naar Arnhem, zo schrijft Marechaussee Zevenaar op Instagram. 'Tijdens de controle viel het collega's op dat de man erg zenuwachtig was en drie keer van reisdoel veranderde.' De Stadjer kwam in de systemen voor, zo is er een uitlevering gevorderd van eventuele wapens. De man gaf hierop zelf aan een tweetal alarmpistolen bij zich te dragen. De politie vond deze in twee zwarte koffers.
De man is aangehouden en overgedragen aan de Politie Arnhem-Noord.

10.45: Auto en fietser botsen in Stad

Een auto en fietser zijn maandagmorgen in botsing gekomen op de Wilhelminakade in Groningen.
Het is onduidelijk wat de oorzaak is van het ongeluk.
Ook is niet bekend of er gewonden zijn.
De aanrijding op de Wilhelminakade
De aanrijding op de Wilhelminakade © Venema Media

9.20: Aanrijding tussen auto en scooter in Groningen

Een automobilist en scooterrijder zijn maandagmorgen in botsing gekomen op de Hippocrateslaan in Groningen.
Voor zover bekend zijn er geen ernstig gewonden gevallen bij de aanrijding.
De botsing op de Hippocrateslaan in Stad
De botsing op de Hippocrateslaan in Stad © ProNews