Bouwvakker die klem zat in bouwstelling, maakt het naar omstandigheden goed

De bouwstelling
De bouwstelling © ProNews Producties
De bouwvakker die vorige week woensdag bekneld zat op tien meter hoogte na het instorten van een bouwstelling in Stad, maakt het naar omstandigheden goed.
Dat laat de brandweer in Groningen weten.

Onder 1200 kilo ijzer

Het slachtoffer zat vast onder een ijzeren installatie van 1200 kilo. De bevrijding was een 'technisch moeilijke klus met veel onzekere factoren en gelukkig een goede afloop', aldus de brandweer.

Trauma-arts naar boven

Het voorval was ook voor de hulpverleners allesbehalve alledaags. 'Eerst moest een ambulancemedewerker mee in een hoogwerker om te kijken hoe het met de patiënt ging. Diegene heeft de inschatting gemaakt dat het naar omstandigheden redelijk ging en dat we de tijd hadden. Daarna ging een trauma-arts mee naar boven om een infuus aan te brengen en pijnstilling te geven', meldt de brandweer.

Kraan onder politiebegeleiding naar ongeluk

Omdat de kraan van de brandweer niet ver genoeg kon komen om het stuk ijzer van 1200 kilo op te tillen, lieten de hulpverleners een kraan van Wagenborg Nedlift komen die toevallig in de stad was. Onder politiebegeleiding is die naar de plek van het ongeluk aan het Voor 't voormalig klein Poortje gereden.

Vrouw in politieheli van Tilburg naar Groningen

Omdat de steiger instabiel was en in het water zou kunnen vallen, werd een duikteam opgetrommeld. Een politiehelikopter pikte de echtgenote van het slachtoffer op in Tilburg en bracht haar naar Groningen.
De reddingsactie verliep goed en het slachtoffer werd met de hoogwerker naar beneden gehaald. Met een ambulance is hij naar het ziekenhuis vervoerd.