Van der Graaf positief over realiseren eerste deel Nedersaksenlijn: 'Het spel is op de wagen'

Stieneke van der Graaf
Stieneke van der Graaf © RTV Noord
Het Groningse Kamerlid Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie verwacht dat deze week geld beschikbaar komt om te onderzoeken of een treinverbinding tussen Veendam en Stadskanaal kan worden aangelegd. Haar motie, waarin ze hiervoor pleitte, kreeg maandag veel bijval in de Tweede Kamer.
Als dat onderzoek er komt, is de realisatie van de Nedersaksenlijn een stap dichterbij. Van der Graaf verwacht dat komend voorjaar met het onderzoek kan worden begonnen. Via de Nedersaksenlijn zouden treinreizigers vanuit Groningen via Veendam naar Emmen moeten kunnen reizen.

'Zo dichtbij zijn we nog niet geweest'

'Dat is belangrijk voor de mensen die er wonen en werken', zegt Van der Graaf. Ze weet ook dat nog een lange weg te gaan is voordat deze spoorverbinding gerealiseerd is. 'Ik tel mijn zegeningen en verwacht dat er geld komt voor een onderzoek. Het spel is op de wagen en we zijn nog niet zo dichtbij de realisatie geweest van dit deel van de Nedersaksenlijn', aldus Van der Graaf, die zich al langere tijd sterk maakt voor deze spoorlijn.
Het Kamerlid van de ChristenUnie verwacht deze week ook dat er geld beschikbaar komt om de problemen op het spoor bij Meppel op te lossen.