112-nieuws dinsdag 29 november: Brand bij wasserette in Stad • Fietsers gewond • Ooggetuige zag brandstichting

De brandweer ventileert het pand
De brandweer ventileert het pand © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.15: Brand bij Wassalon Smid in Stad snel onder controle

Bij Wassalon Smid aan de Vechtstraat in Groningen woedde korte tijd een brand. De brandweer had de brand snel onder controle. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Het pand wordt geventileerd vanwege de hoeveelheid rook binnen.

17.20: Fietser aangereden in Hoogezand

Op de kruising van de van der Duyn van Maasdamweg en de Troelstralaan is een fietser aangereden door een automobilist. Het is niet duidelijk hoe de fietser er aan toe is.
De hulpdiensten zijn aanwezig
De hulpdiensten zijn aanwezig © Venema Media

14.30: Ooggetuige zag brandstichting oude beuk

De monumentale beuk op landgoed De Braak in Paterswolde is in brand gestoken, zegt buurtbewoner Olaf Huisman. Volgens hem waren jongeren brand aan het stichten onderaan de boom. De beuk vloog maandagavond rond 22.00 uur in brand. Natuurmonumenten is dinsdag nog altijd bezig met het blussen van de brand.

14.15: Fietser gewond in Oude Pekela

Op de Raadhuislaan in Oude Pekela is vanmiddag een fietser gewond geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer werd op een rotonde geschept door een auto. De man werd in een ambulance onderzocht en overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.
Hulpdiensten bij de gewonde fietser in Oude Pekela
Hulpdiensten bij de gewonde fietser in Oude Pekela © 112 Groningen