Onderzoek naar drugslab en lijk in Kiel-Windeweer verloopt moeizaam, verdachte langer vast

Politie bij het drugslab in Kiel-Windeweer
Politie bij het drugslab in Kiel-Windeweer © Steven Radersma/RTV Noord
Het onderzoek naar een drugslab in Kiel-Windeweer verloopt moeizaam. Het lijk dat werd aangetroffen bij het lab was in zo'n staat dat de doodsoorzaak moeilijk te achterhalen is. Daarnaast wordt nog gezocht naar een voortvluchtige verdachte.
Het Openbaar Ministerie is nog druk met onderzoek naar wat zich heeft afgespeeld op het perceel, waar ook het lijk van de als vermist opgegeven Tess Abels werd aangetroffen.

Geprobeerd lijk te verbergen

De eigenaar van het terrein, een 68-jarige man uit Kiel-Windeweer, zit vast vanwege zijn betrokkenheid bij drugsproductie in het drugslab. Ook wordt hij ervan verdacht dat hij heeft geprobeerd het lijk te verbergen.
Volgens zijn advocaat is de verdachte het naïeve slachtoffer van drugscriminelen die misbruik van hem hebben gemaakt. Niettemin vindt de rechtbank dat deze verdachte langer vast moet blijven zitten.

Verdachte internationaal gezocht

Naast de verdachte uit Kiel-Windeweer zijn ook een 65-jarige man uit de gemeente Oldambt en een 68-jarige vrouw uit Midden-Groningen bij de zaak betrokken. Deze verdachten zijn op vrije voeten. Recent werd nog een vierde verdachte uit het zuiden van Nederland aangehouden.
Een vijfde verdachte, een man die zich in de buurt van het drugslab ophield, is voortvluchtig. Deze man wordt inmiddels internationaal gezocht.