Arriva laat weer meer treinen rijden op de Groningse spoorlijnen

Een trein van Arriva op de Walfridusbrug bij Groningen
Een trein van Arriva op de Walfridusbrug bij Groningen © Arie Hut/RTV Noord
Arriva gaat vanaf zondag 11 december op alle trajecten in het Noorden weer meer treinen laten rijden. Dat blijkt uit de nieuwe dienstregeling, die vanaf die datum in gaat.
Op een aantal trajecten rijdt Arriva momenteel minder vaak dan volgens de oorspronkelijke dienstregeling zou moeten. Dat heeft te maken met het personeelstekort waar de vervoerder mee kampt. Dat tekort is nog niet opgelost, waardoor volgens Arriva nog niet volgens de volledige dienstregeling gereden kan worden.

Groningen-Leeuwarden

Tussen Groningen en Leeuwarden gaan door de week weer meer treinen rijden dan nu het geval is, op zaterdag gaat de sneltrein weer één keer per uur rijden.

Groningen-Eemshaven

Tussen Groningen en Roodeschool/Eemshaven gaan de treinen in het weekend weer twee keer per uur rijden. Door de week worden een aantal ritten die nu geschrapt zijn, weer aan de dienstregeling toegevoegd.

Groningen-Delfzijl

De treinen tussen Groningen en Delfzijl blijven op zaterdag één keer per uur rijden. Door de week keren een aantal ritten die momenteel niet rijden weer terug.

Groningen–Winschoten/Veendam/Weener

Door de week keren meerdere ritten die momenteel geschrapt zijn weer terug. Op zaterdagen gaan de treinen naar Winschoten en Veendam weer twee keer per uur rijden.
Alle wijzigingen voor de Groningse spoorlijnen zijn hier te vinden.