112-nieuws woensdag 30 november: Brandje in Drie Gezusters • Brand in pakkettrailer • Motorrijder ten val

De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit naar de Grote Markt
De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit naar de Grote Markt © Cunera van Selm/RTV Noord
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

16.30: Brandje in De Drie Gezusters

De brandweer is woensdagmiddag uitgerukt voor een brandmelding in een van de gebouwen van De Drie Gezusters op de Grote Markt. Ter plaatse trof de brandweer 'geen vuur en weinig rook' aan, aldus een woordvoerder. 'Vermoedelijk is er iets in de spouwmuur gebeurd. Daar heeft mogelijk een brandje gewoed', aldus de woordvoerder. In welk gebouw van De Drie Gezusters het brandje was, is niet bekend. Eén brandweervoertuig is nog ter plaatse voor een nacontrole.
De politie was ook ter plaatse
De politie was ook ter plaatse © Cunera van Selm/RTV Noord

16.05: Tips overval pizzeria Zonnelaan na uitzending Opsporing Verzocht

De politie heeft meerdere tips binnengekregen over de overval op de pizzeria aan de Zonnelaan in de stad Groningen op 17 oktober. Beelden van de overval werden dinsdagavond getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht.
Volgens de politie zat tussen de tips ook een naam. De politie benadrukt nog altijd op zoek te zijn naar meer informatie over de zaak.
De pizzeria werd maandagavond 17 oktober rond 22.00 uur overvallen. Een jongen kwam, bewapend met een keukenmes, de zaak binnen. Er raakte niemand gewond, de jongen vluchtte toen het personeel zich in veiligheid bracht.
De dader is een jongen van ongeveer 16 à 17 jaar. Hij heeft een getinte huid en droeg een lichte jas met daaronder een grijze capuchontrui. Hij had een blauwe Albert Heijn-tas bij zich.

9.00: Motorrijder ten val door overstekende fietsster

Op de kruising Pop Dijkemaweg met de Akeleiweg in de stad Groningen, is vanochtend een motorrijder ten val gekomen. Volgens de motorrijder kwam dit door een plotseling overstekende fietsster die is doorgereden zonder haar gegevens achter te laten.
'Herken je je in dit verhaal?', vraagt de politie op social media. 'Neem dan even contact met ons op. Zo kan alles netjes geregeld worden met de verzekering.'

7.20: Brand in trailer van pakketbezorger, zo'n 500 pakketten beschadigd

In een trailer van een pakketbezorger die op de Kieler Bocht in de stad Groningen reed, is woensdagochtend brand ontstaan. Hoe dat kon gebeuren, is nog onduidelijk.
De brandweer was snel ter plaatse, maar zo'n 500 pakketten zijn verbrand of hebben rook- of waterschade opgelopen. De weg tussen de oprit naar de N7 en de Stavangerweg was enige tijd afgesloten.
Brand in de trailer van de pakketbezorger
Brand in de trailer van de pakketbezorger © Patrick Wind/112Groningen

6.45: Automobilist (26) aangehouden na ongeval in Zevenhuizen

Op de Haspel-Boven (N979) bij Zevenhuizen zijn woensdagochtend een auto en een trekker met elkaar in botsing gekomen. De auto is na de aanrijding geslipt en tegen een boom tot stilstand gekomen.
De bestuurder van de trekker bleef ongedeerd. De automobilist, een 26-jarige man uit Roden, werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij vervolgens aangehouden wegens rijden onder invloed.
Hulpdiensten in Zevenhuizen
Hulpdiensten in Zevenhuizen © Persbureau Meter

6.00: Politie zoekt getuigen van mishandeling in rijdend voertuig op A7

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling in 'een rijdend voertuig op de A7'. Volgens het Politie Basisteam Oost Fryslan op social media vond die mishandeling afgelopen maandagavond plaats op de A7 tussen Hoogkerk en Drachten, tussen ongeveer 21.00 en 22.30 uur.
De auto waarin het gebeurde, een grijze Renault Clio met opvallend rode remklauwen, is volgens de politie nog gestopt bij het Shell tankstation de Oude Riet. Daar is om hulp geroepen, aldus de politie.