Nieuwe N361 van de baan

GRONINGEN - Het provinciebestuur zet een streep door de plannen voor een nieuwe weg tussen Mensingeweer en de stad Groningen.
Aanleiding voor dit besluit is de weigering van de gemeente Winsum om mee te betalen aan de nieuwe N361. Maandagavond maakte de raad van Winsum duidelijk niet bereid te zijn de 3,6 miljoen euro, waar de provincie om had gevraagd, bij te dragen. Een meerderheid in de gemeenteraad van Winsum vindt dat er te veel haken en ogen aan het plan van de provincie Groningen zitten.
Mogelijk gaat de aanleg van een nieuwe rondweg rond Mensingeweer, een onderdeel van het oorspronkelijk plan, wel door. De gemeenteraad van De Marne stemde vorig jaar al in met het tracé en het gemeentebestuur ging akkoord met een bijdrage van ruim een miljoen euro.

Verdeelde reacties Provinciale Staten

De fracties in Provinciale Staten hebben verdeeld gereageerd op het besluit van het provinciebestuur om het plan voor de nieuwe N361 naar de prullenmand te verwijzen. GroenLinks was altijd al tegenstander van het tracé en is dan ook opgelucht. Het CDA daarentegen is teleurgesteld, vooral omdat het plan al zo ver gevorderd was.