WinterWelVaart weer op volle sterkte: twintig historische schepen aan de A

WinterWelVaart
WinterWelVaart © Youri Bakker/RTV Noord
Na een afgelaste en een beperkte editie in de twee afgelopen coronajaren keert WinterWelVaart vanaf 16 december op volle sterkte terug aan het Hoge, Lage en Kleine der A in de stad Groningen.
Tijdens de vijftiende editie van het festival meren bijna twintig verlichte, historische schepen aan voor het meest gefotografeerde evenement in de stad. Op de schepen, de kades, in Museum aan de A en de Akerk zijn verschillende optredens.
Weer ouderwets genieten van WinterWelVaart

Mastklimmen

Onder meer Géonne Hartman, Karin Sitalsing, Usva, Seewolf, Way up North, Noordstaat, Pittig Gekruid en Clash staan op het programma. Daarnaast maken studenten van Noorderpoort op theaterschip De Verwondering hun talkshow Taboe Takkie, waarin ze onderwerpen als inclusiviteit, diversiteit, seksualiteit, schaamte & cancelculture bespreekbaar maken. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de ‘Pelikaan’, waar zes kunstenaars hun ‘nautische’ werk tonen. Verder kunnen kinderen, naast het bekende mastklimmen, meedoen aan workshops en aan een speurtocht.
WinterWelvaart vindt plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december. Openingstijden en meer informatie zijn te vinden op de website van het evenement. Op de zaterdag voor WinterWelVaart (10 december) is een deel van de historische schepen al te bewonderen in Zoutkamp. Ook bij Historische Scheepswerf Wolthuis in Sappemeer is op 10 december een kleine WinterWelVaart met als thema 'Scheepsbouw'.