De Rijdende Popschool: hoe een jamsessie uitgroeide tot een regelrechte hit

Deelnemers van De Rijdende Popschool en bandcoach Davic Roest
Deelnemers van De Rijdende Popschool en bandcoach Davic Roest © Remco in 't Hof/RTV Noord
De Rijdende Popschool bestaat tien jaar. Het Groningse initiatief is uitgeroeid tot een hit. Komend weekend houdt de popschool een jubileumfeest in MartiniPlaza.
Het begon allemaal in Garmerwolde, toen tien jaar geleden een muziekmiddag in het dorp werd georganiseerd vanwege een gebrek aan activiteiten. Oprichter Niels Steenstra kon toen nog niet bevroeden hoe groot zijn popschool uiteindelijk zou worden.

Actief in diverse Groninger dorpen

Tegenwoordig is de popschool actief in diverse Groninger dorpen, scholen en buurthuizen in Drenthe en in Friesland. Bijna dagelijks wordt wel ergens muziek gemaakt door medewerkers en deelnemers van De Rijdende Popschool.
De Rijdende Popschool werd een regelrechte hit

Niks te doen in Garmerwolde

Steenstra: 'Het is ooit begonnen omdat er in mijn dorp Garmerwolde niks te doen was. We gingen wat muziek maken en toen ging het direct los. Er bleek grote vraag te zijn naar een soort popschool die naar mensen en scholen toeging. En dat doen wij dus al tien jaar.'
De popschool verzorgt lessen, geeft workshops en heeft bandcoaches in dienst die de jonge muzikanten de fijne kneepjes van het vak leren.

Uitbundige viering

Volgende week, op 10 december, wordt het tienjarig bestaan uitbundig gevierd in MartiniPlaza. Oud-deelnemers, die inmiddels op het conservatorium studeren, en beginnende bands, die nog aan het begin van een mogelijke carrière staan, maken dan hun opwachting.