Donar sluit Europe Cup af met nederlaag

Donar-aanvoerder Leon Williams op archiefbeeld
Donar-aanvoerder Leon Williams op archiefbeeld © JK Beeld
De basketballers van Donar hebben ook de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Europe Cup verloren. Het uitduel tegen het Oekraïense BC Budivelnyk Kyiv eindigde in 86-81. De Groningers verloren alle duels in de groep en waren eerder al uitgeschakeld in Europa.
De wedstrijd tegen Budivelnyk werd vanwege de oorlog in Oekraïne gespeeld in Italië. De nieuwe spelverdeler van Donar, Andrej Magdevski, deed nog niet mee, omdat hij niet op tijd ingeschreven kon worden voor de Europe Cup. Ook Willem Brandwijk was niet inzetbaar, vanwege een blessure aan zijn hand, waar hij al een tijd last van heeft.

Minder rebounds en meer balverlies

De ploeg van coach Andrej Stimac begon goed tegen de ploeg uit de Oekraïense hoofdstad. Na het eerste kwart stond het 25-30. Het tweede bedrijf was echter voor de Oekraïners, waardoor het halverwege de wedstrijd 45-44 stond.
Na rust liep Budivelnyk nog eens vier punten uit op de Groningse ploeg. Na drie kwarten stond het 69-64. In de laatste tien minuten kwam Donar niet meer dichterbij. De Groningers hadden over de hele wedstrijd wel een beter schotpercentage dan de Oekraïners, maar de ‘thuisploeg’ won het op rebounds en leed minder balverlies.