112-nieuws donderdag 1 december: Botsingen in Veendam en Muntendam • Zakkenrollers betrapt

De auto heeft tijdens het ongeval een verkeersbord geraakt
De auto heeft tijdens het ongeval een verkeersbord geraakt © ProNews
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

17.15 uur: Twee auto's betrokken bij botsing in Veendam

Op de kruising van de Transportweg met de Ambachtsweg in Veendam zijn twee auto's gebotst. Over de oorzaak van dit ongeval is niets bekend. Door het ongeval was de weg tijdelijk afgesloten. Het is niet duidelijk hoe het met de betrokkenen gaat.
De hulpdiensten zijn ter plaatse in Veendam
De hulpdiensten zijn ter plaatse in Veendam © DG-Fotografie

17.00 uur: Frontale botsing in Muntendam

Op de Tussenklappen Oostzijde tussen Muntendam en Zuidbroek zijn twee auto's frontaal op elkaar gebotst. Het is niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden. De hulpdiensten zijn ter plaatse, beide auto's zijn afgesleept.
Door de botsing liepen beide auto's schade op
Door de botsing liepen beide auto's schade op © DG-Fotografie

16.50 uur: Auto belandt in berm in Appingedam

Een auto is op de Molenstraat in Appingedam in de berm beland. Volgens een politiewoordvoerder is de inzittende niet aangetroffen en richting het centrum van Appingedam gevlucht. Bij het eenzijdig ongeval is een verkeersbord naar de grond gegaan.

9:00 uur: Ongeluk aan de Hoofdweg in Paterswolde

Op de Hoofdweg in Paterswolde is donderdagochtend omstreeks 9:00 uur een ongeluk gebeurd tussen een automobilist en een fietser.
De ambulance en de Koninklijke Marechaussee zijn ter plaatse. Een woordvoerder van de politie kan niet vertellen of betrokkenen door het ongeluk gewond zijn geraakt.
Plaats van het ongeluk in Paterswolde
Plaats van het ongeluk in Paterswolde © Persbureau Meter

8:20 uur: Zakkenrollers betrapt in centrum van Groningen

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee zakkenrollers aangehouden in het centrum van Groningen.
De verdachten hebben aan de Ubbo Emmiussingel een slachtoffer afgeleid, waarna ze een mobiele telefoon uit de jas haalden.
Agenten hebben de verdachten gevolgd en in de Nieuwstad aangehouden. In de jas van een van de verdachten zat de gestolen telefoon.