Reageren svp!

De ontwikkelingen in de communicatiewereld, waar RTVNoord ook deel van uitmaakt, worden al jaren gedicteerd door de mogelijkheden van internet en de manieren waarop die gebruikt worden.
De opkomst van smartphones en sociale media in recente jaren kleuren het landschap opnieuw in. Mooie ontwikkelingen. De manieren om boodschappen over te brengen lijken immers eindeloos. En dat is feitelijk ons werk, boodschappen over brengen.
Een ontwikkeling die we zien is dat iedereen altijd overal op kan reageren. Vroeger werd bij een ingewikkeld probleem een geleerde meneer (bijna nooit een mevrouw) gevraagd om commentaar. Tegenwoordig mag en kan elke geïnteresseerde zijn of haar mening via het internet kwijt. De maatschappij is massaal aan de uitlaatklep geraakt. Dat levert ons belangrijke informatie op want de opvattingen van ons publiek krijgen we gratis aangeleverd. En die opvattingen zijn voor onze omroep van levensbelang.
Daarom hebben we besloten de reacties een belangrijker plek te geven. Voortaan gaan we u met hoge frequentie vragen om uw (afgewogen) mening. Onderwerpen die in het nieuws spelen zullen via de website van RTVNoord ter discussie worden aangeboden en de uitkomsten zullen worden verwerkt in onze berichtgeving.
Alle meningen tellen maar we hebben wel spelregels. Want we willen goede discussies die kunnen leiden tot nieuwe inzichten. Respect voor de mening van een ander is een basisregel. Net als fatsoenlijk "gedrag" in de uitingen. Ogenschijnlijk simpele voorwaarden waarmee we hopen boeiende uitwisselingen van meningen op gang te kunnen helpen.
Omdat de redacties behoorlijk wat tijd gaan steken in het mogelijk maken van de discussies en het verwerken van alle reacties zijn we helaas genoodzaakt te stoppen met de mogelijkheid op al onze berichten via internet te kunnen reageren. Zoals gezegd, we willen het goed doen. We hopen dat u massaal met ons wilt meepraten over alles wat Groningers boeit en Groningen boeiend maakt.