112-nieuws vrijdag 2 december: EOD ontsteekt illegaal vuurwerk • Stadjer vast voor straatroof • Dakbrand in Stedum

De EOD brengt vuurwerk tot ontploffing
De EOD brengt vuurwerk tot ontploffing © Politie eenheid Noord-Nederland/Instagram
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

18.15: Auto's botsen op Europaweg in Stad

Op de Europaweg/Verlengde Bremerhavenweg zijn vrijdag twee automobilisten met elkaar in botsing gekomen. Beide voertuigen raakten beschadigd en moesten worden afgesleept.
Of zich persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan is niet bekend.
Beide voertuigen raakten beschadigd
Beide voertuigen raakten beschadigd © Patrick Wind/112Groningen

17.40: Automobilist botst op lantaarnpaal bij Peize

Op de Roderweg bij Peize is vrijdagmiddag rond 17:40 uur een automobilist op een lantaarnpaal gebotst. Hoe dat kon gebeuren wordt onderzocht.
De auto raakte aan de voorkant behoorlijk beschadigd. Of de bestuurder verwondingen heeft opgelopen is niet bekend.
Hulpdiensten bij de gecrashte auto
Hulpdiensten bij de gecrashte auto © Persbureau Meter

15.30: EOD brengt in Delfzijl illegaal vuurwerk tot ontploffing

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft in Delfzijl illegaal vuurwerk tot ontploffing gebracht. ‘We hebben de EOD laten komen, omdat je gewoon niet weet wat je kunt verwachten. Illegaal vuurwerk heeft immers de kracht van explosieven’, aldus Alwin Siegersma, wijkagent Delfzijl-Noord en Buitendorpen Noord op Instagram.
De politie was de partij op het spoor gekomen door een oplettende moeder. Die was met haar zoon naar het politiebureau in Delfzijl gekomen, nadat ze het illegale vuurwerk bij haar zoon had gevonden. ‘Omdat het vuurwerk was bewerkt, konden we niet beoordelen om wat voor vuurwerk het ging', aldus Siegersma, die daarop de EOD liet komen.

14.40: Stadjer (19) in Wassenaar aangehouden voor straatroof

Een 19-jarige Stadjer is in Wassenaar aangehouden voor een straatroof. De jongeman maakte deel uit van een groep van vijf die ervan wordt verdacht op 29 november drie mannen te hebben beroofd. De slachtoffers moesten onder meer een scooter afstaan.
De vijf konden worden aanhouden nadat de auto waarin zij reden, werd opgepikt door een politiecamera met automatische kentekenplaatherkenning. De Stadjer wordt, net als zijn medeverdachten, vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, meldt Omroep West.

12.00: Dakbrand in Stedum snel geblust

De brandweer is vrijdag aan het eind van de ochtend uitgerukt voor een dakbrand in een woning aan de Hoofdstraat in Stedum. Er kwam rook uit de zolderramen. De brandweer had het vuur volgens een woordvoerder binnen acht minuten geblust. Wat de oorzaak is van de brand, is niet bekend.
Brandweerlieden praten na over de dakbrand in Stedum die snel onder controle was
Brandweerlieden praten na over de dakbrand in Stedum die snel onder controle was © 112 Groningen