Assistent Dennis van der Ree wordt tijdelijk hoofdtrainer bij FC Groningen

Dennis van der Ree
Dennis van der Ree © Yannick Verhoeven/OrangePictures
Assistent-trainer Dennis van der Ree neemt voorlopig de honneurs waar als hoofdtrainer van FC Groningen. De 43-jarige oefenmeester begon dit seizoen als assistent-trainer bij de Trots van het Noorden.
Van der Ree vervangt Frank Wormuth, die vorige maand werd ontslagen. Vrijdag starten de trainingen van FC Groningen ter voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. De eindverantwoordelijkheid binnen de technische staf ligt daarbij voorlopig in handen van Van der Ree, die over het vereiste UEFA Pro-diploma beschikt.

Talentvol en ambitieus

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen licht de keuze als volgt toe: 'Wij hebben Dennis afgelopen zomer binnengehaald als een talentvolle en ambitieuze trainer en hem gevraagd of hij voorlopig eindverantwoordelijk wil zijn. Hij gaat die uitdaging graag aan en wij hebben er alle vertrouwen in dat Dennis met de expertise om hem heen FC Groningen goed kan voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Ondertussen onderzoeken wij verder de opties bij het vinden van een nieuwe hoofdtrainer. Dennis weet dit en hij gaat – samen met de andere leden van de technische staf en de specialisten die we binnen FC Groningen in dienst hebben – met veel energie aan de slag met de huidige selectie. Wij wensen hem en de rest van de technische staf daarbij heel veel succes.'