Publiek in de rij voor expositie Gianni Versace: 'Ik heb hier alles voor over'

De Versace-expositie opende vrijdagavond haar deuren voor het publiek
De Versace-expositie opende vrijdagavond haar deuren voor het publiek © Tristan Braakman/RTV Noord
De opening van de tentoonstelling over de excentrieke Italiaanse modeontwerper Gianni Versace zorgde vrijdagavond voor rijen bij het Groninger Museum. Genodigden wachtten in de vrieskou om binnen een glimp op te vangen van de werken van een van de meest beeldbepalende modeontwerpers ooit.
'Lekker in de kou, I love it', zegt een vrouw in de wachtrij. 'Ik heb alles over voor deze fantastische tentoonstelling.' Een ander vult haar aan. 'Je wil hierbij zijn en als eerste alles gezien hebben.'

Hooggespannen verwachtingen

Oud-Tweede Kamerlid Antje Diertens (D66) uit Groningen is ook aanwezig, maar heeft haar Versace-jas thuis in de kast laten hangen. 'In 1996 heb die gekocht in Rome, uit het erfenisje van m'n ouders. Maar het is meer een buitenjasje, voor dit weer iets te koud', concludeert ze.
Over het organiseren van Gianni Versace Retrospective heeft ze enkel lovende woorden. 'Fantastisch dat we dit in Groningen voor elkaar weten te krijgen. Toen ik buiten stond dacht ik: ja, dit kunnen wij.'
Binnen in het Groninger Museum lijken de hooggespannen verwachtingen uit te komen. 'Een kleurrijke tentoonstelling. Het is ook een bijzondere man geweest, een van de grotere designers van de afgelopen eeuw. Hij stond voor vrijheid', is een van de positieve reacties.
Verslaggever Tristan Braakman nam vrijdagavond een kijkje bij de Versace-tentoonstelling. Beluister de radioreportage:
Genodigden in de rij voor expositie Gianni Versace
Gianne Versace
Gianni Versace (1946-1997) was een pionier in de modewereld. Hij doorbrak het traditionele man-vrouw beeld door kleding voor beide seksen te ontwerpen en seksualiteit en macht in zijn creaties te verwerken. Versace werd 25 jaar geleden vermoord.
Tentoonstelling
De tentoonstelling toont heren- en damesoutfits, accessoires, stoffen, tekeningen, interieurdesigns en filmopnames van de legendarische shows uit zijn glorietijd van 1989 en 1997. De expositie is te zien tot en met 7 mei volgend jaar.
Bezoekers in de wacht voor de tentoonstelling
Bezoekers in de wacht voor de tentoonstelling © Tristan Braakman/RTV Noord