Judoka Kim Polling boekt progressie na zwangerschap bij Grand Slam in Japan

Kim Polling op archiefbeeld
Kim Polling op archiefbeeld © ANP
Kim Polling is op het tweede toernooi sinds de geboorte van haar dochter Aurora in de tweede ronde uitgeschakeld. De 31-jarige judoka uit Zevenhuizen ging bij de Grand Slam van Tokio in de klasse tot 70 kilogram onderuit tegen de Japanse Saki Niizoe, die later het toernooi won.
Polling, die afgelopen mei beviel van een dochter, maakte op 22 oktober haar rentree bij de Grand Slam van Abu Dhabi. Bij dat toernooi werd ze in haar eerste partij uitgeschakeld door de Griekse Elisavet Teltsidou, die vervolgens ook de eindzege pakte.

Een ronde verder

In de hoofdstad van Japan hield ze het langer vol. In de eerste ronde won Polling met waza-ari van Yu-Yung Liao uit Chinees Taipei. Ze gebruikte daarbij haar favoriete ura-nage-worp.
Een ronde later kreeg ze twee keer een waza-ari tegen in de partij tegen de Japanse Saki Niizoe, waardoor ze ook niet meer verder kon in de herkansingen.

Masters in Jeruzalem

Eind december wil Polling meedoen aan de Masters in Jeruzalem, een toernooi voor de beste 36 judoka's van de wereld. Ze staat nu 31e. Haar uiteindelijke doel is plaatsing voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024.