Donar klaart bekerklusje met twee vingers in de neus, De Groene Uilen kansloos

Donar-aanvoerder Leon Williams op archiefbeeld
Donar-aanvoerder Leon Williams op archiefbeeld © JK Beeld
Donar bekert verder. De Groningse Eredivisionist had zaterdagavond geen enkele moeite om BV Noordkop op de knieën te krijgen: 63-90. De Groene Uilen kwamen er in eigen huis tegen Apollo Amsterdam niet aan te pas.
Donar moest het in de achtste finales van de Basketball Cup tegen de promotiedivisionist uit Den Helder nog stellen zonder z'n laatste aanwinst pointguard Andrej Magdevski. Ook Willem Brandwijk ondervond nog te veel hinder van een blessure aan zijn hand.

Comfortabele voorsprong

De twee werden nauwelijks gemist, al kon de thuisploeg na één kwart nog aardig in het spoor blijven van de Groningers (22-23). In het tweede bedrijf liep de ploeg van coach Andrej Stimac echter weg. Bij rust stond er een comfortabele voorsprong van 35-48 op het bord.
Die kwam in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer in gevaar. Na drie kwarten bedroeg de voorsprong al twintig punten (53-73), maar Donar was niet van plan om de voet van het gaspedaal te halen. Uiteindelijk finishte de ploeg met een klinkende 63-90. Niet verkeerd voor het zelfvertrouwen.
Nog twee keer thuis
De ploeg van coach Andrej Stimac speelt dit kalenderjaar nog twee thuisduels. Op dinsdag 6 december is ZZ Leiden te gast in MartiniPlaza. Zondagmiddag 11 december spelen de Groningers thuis tegen Landstede Hammers uit Zwolle.
Beide duels worden live uitgezonden via een stream op deze website.

De Groene Uilen

De Groene Uilen-Moestasj ontving in dezelfde achtste finale van de Basketbal Cup Apollo Amsterdam. De hekkensluiter van de Eredivisie was een maatje te groot voor de Groningers: 60-92.