Lycurgus pakt achtste competitiezege op rij na ‘mega-set’

Lycurgus viert een punt
Lycurgus viert een punt © JK Beeld
De volleyballers van Samen Lycurgus blijven het goed doen in de competitie. Zaterdagavond werd Sliedrecht Sport in eigen huis met 3-0 verslagen, en er zat een buitengewoon hoge setstand tussen.
Lycurgus-coach Arjan Taaij begon, net als in het vorige duel tegen Lüneburg, met Markus Held, Jacob Kern, Ryan Coenen, Kyle McCauley, Luuk Hofhuis, Niels de Vries en Jaron Spiegelaar. Eerste libero Jeffrey Klok kreeg opnieuw rust, in verband met het herstel van zijn enkel.

Mega-set: 38-36

Lycurgus had het aanvankelijk moeilijk tegen de nummer zes van de ranglijst, waar Lycurgus eerder in Sliedrecht pas na vijf sets van won. De strijd ging gelijk op in het eerste bedrijf.
Het werd zelfs een knotsgek einde van de eerste set. Lycurgus kreeg bij 24-23 voor het eerst de kans om de set binnen te halen, maar dat lukte pas na maar liefst veertien setpoints. De eerste set eindigde in 38-36 (!).

Geen record

Dat is overigens geen record. Lycurgus won in 2012 in de halve finale van de play-offs tegen Dynamo uit Apeldoorn een set met 47-45. De Groningers haalden destijds voor het eerst de finale om de landstitel, die vervolgens verloren ging tegen Langhenkel Volley uit Doetinchem.
Het tweede en derde bedrijf kenden een heel ander verloop. Lycurgus liep beide keren al snel uit en won zowel de tweede als de derde set met 25-18.
Programma
Lycurgus speelt zondagmiddag 11 december in Doetinchem tegen Active Living Orion. De return tegen SVG Lüneburg is op woensdag 14 december in Duitsland. Lycurgus moet dan winnen om zich via een ‘golden set’ alsnog te plaatsen voor de kwartfinale van de CEV Cup.