Lopend Vuur: De tandarts moet terug in het basispakket van je zorgverzekering

Een man in de tandartsstoel
Een man in de tandartsstoel © RTV Noord
Steeds meer mensen lijken de tandarts te mijden. Reden zijn de hoge kosten, waardoor mensen met pijn en ontstekingen rondlopen, zeggen de tandartsen. Minister Kuipers erkent de signalen en laat onderzoek doen.
Dat blijkt uit een rondgang van de NOS langs tandartsen en hulpverleners, die zien dat mensen uit geldgebrek controles en behandelingen overslaan.

Kinderen en jongeren wél

De premie voor de zorg gaat volgend jaar weer omhoog. Sinds 2006 zit de mondzorg niet meer in het basispakket voor volwassenen. Kinderen en jongeren tot 18 jaar krijgen hun tandartszorg wel vergoed.
Volwassenen moeten de rekening dus zelf betalen, maar kunnen zich wel verzekeren tegen een deel van de tandartskosten met een aanvullend pakket. En grote ingrepen, zoals een kroon of een wortelkanaalbehandeling, kan aardig in de papieren lopen.

Premie stijgt?

Zou de tandartszorg terug moeten in het basispakket? Gevolg is dan ongetwijfeld wel dat de premie daarvoor verder omhoog gaat. Ons Lopend Vuur:
Door een technisch mankement duurt het uitbrengen van een stem iets langer dan normaal.

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

E-sigaret

'Het verbod op de e-sigaret met een smaakje is logisch', luidde het Lopend Vuur van vorige week vrijdag. Eens, vond tachtig procent van de stemmers. Er werd in totaal 2571 keer gestemd.